Comunicat CJH / Referitor la situația Spitalului Județean de Urgență din Deva, hunedorenii să judece singuri faptele !

Solidari cu personalul medical, cu managerii care au asigurat buna funcționare a unității medicale în ultimii patru ani, convinși că interesul cetățeanului și dreptul pacienților la servicii medicale de calitate sunt mai presus de orice dispute sterile, facem câteva precizări rugându-i pe locuitorii județului Hunedoara să-și aleagă cu grijă sursele de informații în această perioadă.

Consiliul Județean Hunedoara este administrator al Spitalului Județean de Urgență din Deva începând cu anul 2010. De la data preluării mandatului de către actuala conducere a Consiliului Județean Hunedoara, anul 2016, principala preocupare a fost asigurarea de servicii medicale de calitate de către SJU Deva, menirea unității fiind aceea de a trata și vindeca pacienți, nu a de a juca rolul vreunei redute politice cum greșit se insinuează în mediul on line.

La momentul validării noii conduceri a CJ Hunedoara, SJU Deva înregistra datorii de aproximativ 2 milioane de euro. Această „gaură neagră” moștenită nu ne-a împiedicat însă să ne apucăm de treabă și să reparăm greșelile celor care au tratat în trecut spitalul ca pe o moșie, nu unitate sanitară.

Astfel, încă din 2016 au început reparațiile la vechea secție de Pediatrie – ignorată până în 2016. S-a lucrat la acoperiș, la tâmplărie, s-au făcut dotări și s-a mai început ceva: construcția noii secții! Aici, la această dată, lucrările sunt aproape finalizate, iar micii pacienți vor putea fi tratați în condiții la standarde înalte, așa cum este firesc! De asemenea, tot în cadrul proiectului de reparații capitale, se finalizează în curând noua secție de Cardiologie.

Noul corp al SJU Deva a fost finalizat, dotat și, în prezent, este funcțional oferind pacienților spații de tratament la nivel de clinici universitare. De asemenea, a fost dat în folosință imobilul fostei „Policlinici Dacia” care a fost transformat într-un spațiu modern unde își desfășoară activitatea patru secții ale SJU Deva. Și Secția de Recuperare Medicală Baia Sărată a fost renovată în întregime și dotată cu mobilier nou.

Tot la SJU Deva a fost adus un aparat  de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) care funcționează atât pentru pacienții unității medicale, cât și pentru pacienții care doresc investigații de acest gen la cerere. În contextul pandemiei care a afectat întreaga lume, CJ Hunedoara a achiziționat în timp record un aparat de testare Real Time PCR care este instalat și funcționează. Printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, Unitatea de Primiri Urgențe va fi extinsă și modernizată, la fel și Laboratorul de radiologie. De asemenea, un alt proiect al actualei administrații este înființarea unei secții de Radiologie pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să apeleze la această procedură în centrele mari.

În ceea ce privește postul de manager, reamintim că procedura pentru concursul organizat în luna martie 2020 a fost suspendată din cauza pandemiei, dar va fi reluată într-un timp cât mai scurt. Pentru concursul de ocupare a funcției de manager al SJU Deva se poate înscrie orice persoană îndeplinește condițiile legale, CJ Hunedoara angajându-se să asigure cadrul necesare desfășurării unei selecții corecte și obiective a proiectului de management.

Constatăm că preocuparea permanentă de discreditare a activității Spitalului Județean de Urgență din Deva se transformă, pe măsură ce se apropie alegerile locale, în armă politică. Acum, „grija” unora este să numere managerii, să acuze și să dea verdicte. Noi îi invităm pe hunedoreni să tragă singuri concluziile și să judece singuri faptele.

Retorica de campanie electorală, clișeele ieftine, acuzațiile nefondate și frazele scrise după ureche, pe genunchi, fără documentare temeinică și lipsite de bună credință, sunt dovezi ale disperării unor personaje care vor cu orice chip să-și bată joc de munca personalului medical aruncând cu noroi în imaginea Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Îi asigurăm pe hunedoreni că, în ciuda neajunsurilor cu care suntem convinși că s-au întâlnit la SJU Deva, atât managementul, cât și conducerea CJ Hunedoara se implică activ în rezolvarea problemelor și asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea serviciilor medicale.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara