Autoritățile au pregătit planul B, dacă starea de alertă este respinsă. Arafat: ”Trebuie stabilit ce se va întâmpla cu purtatul măștii, cu regulile luate de distanțare”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că Planul B este întotdeauna pregătit. Acesta a vorbit, la Jurnalul de Seară, despre posibilitatea ca Parlamentul să nu fie de acord cu prelungirea stării de alertă.

Raed Arafat – şeful DSU: „(Dacă va fi respinsă starea de alertă . n.r.) vor fi încercate alte soluții. Vom încerca să vedem legislația actuală ce ne permite să facem.

Pe legislația situației de urgență există modalități și mijloace care ne-ar permite să acționăm, dar nu neapărat la nivelul la care am făcut acum.

Va fi mult mai greu să luăm nu numai decizii, să le implementăm mai degrabă. Trebuie stabilit ce se va întâmpla cu purtatul măștii, cu regulile luate de distanțare, astea nu sunt prevăzute nicăieri”.

Moderator Tv: Deci s-a discutat un plan B?

Raed Arafat: „În orice situație se discută toate planurile. Orice discuție are aceste aspecte.”

Raed Arafat s-a dus, miercuri, la președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre prelungirea stării de alertă. Cei doi discută despre posibilitatea prelungirii stării de alertă, dar și despre soluții alternative.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că se impune prelungirea stării de alertă, dar că măsurile restrictive vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare. El le-a transmis parlamentarilor un apel la responsabilitate.

Sursa: digi24.ro