Măsuri pentru reabilitarea drumului comunal din Băcia care asigură accesul rutier la CMID Bârcea Mare

Utilizarea intensă a drumului comunal din Băcia, din DN 66 către deponeul ecologic al județului Hunedoara, administrat de Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare a condus la o degradare tot mai vizibilă a acestei căi rutiere.

Această situația a intrat și în atenția autorităților județene, în administrarea căruia se află CMID, iar în aceste zile ea a fost constatată la fața locului de o comisie formată din administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, consilierul județean Eduard Felciuc, primarul comunei Băcia, Florin Alba și reprezentantul Serviciului Administrare Drumuri din cadrul CJH.

”Urmare a utilizării intense a acestui sector de drum comunal şi a fluxului mare de autospeciale de transport containerele cu deşeurile menajere la CMID, starea acestui sector de drum comunal şi a pasajului de trecere peste linia ferată s-a deteriorat, necesitând lucrări de reparaţii, precum şi lucrări de modernizare/reabilitare. Împreună cu colegii, an analizat situația și am convenit măsurile care vor fi luate în cel mai scurt timp pentru a remedia situația”, a declarat Costel Avram. 

Calea de acces rutier – intrarea principală autorizată pentru accesul autospecialelor ce transportă deşeurile menajere la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare, se realizează pe raza comunei Băcia, din drumul naţional DN 66, utilizând un sector de drum comunal aparţinând proprietăţii publice a Comunei Băcia, sector format din două tronsoane separate de linia de cale ferată Simeria-Petroşani, aflat în prezent în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.