Politicieni solidari cu hunedorenii afectați de inundații

Ploile torențiale din ultimele ore au făcut prăpăd în mai multe zone din județul Hunedoara. Viiturile au afectat sute de familii care au rămas fără animale, fără resurse și ale căror gospodării au fost aproape luate de apele învolburate.

În această dimineață, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, și deputații de Hunedoara Laurențiu Nistor și Natalia Intotero au ajuns cu apă și hrană în comuna Vața de Jos, localitate greu încercată după ploile torențiale de azi noapte. Și Episcopia Devei și Hunedoarei se implică pentru sprijinirea familiilor sinistrate.

„Este greu de exprimat în cuvinte drama pe care o trăiesc semenii noștri, de fapt imposibil! Facem tot ce ne stă în putere pentru a-i sprijini cu tot ce este nevoie. Sunt oameni a căror agoniseală de-o viață s-a năruit în numai câteva minute. Fac un apel la solidaritate către toți locuitorii județului nostru și îi rog să fie alături de familiile afectate de aceste dezastre naturale. Oamenii au nevoie de apă și de hrană, iar orice ajutor este binevenit”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJH.

”Am venit în ajutorul oamenilor din comuna Vața de Jos, care se confruntă cu o inundație teribilă. Multe familii sunt izolate, sute de gospodării sunt distruse, iar animalele au fost luate de apă. Am dus apă și pâine, iar acolo unde s-a putut am pus umărul la treabă. Este nevoie in continuare de voluntari și sprijin! Eu rămân aici, alături de oameni”, a declarat, la rândul său, deputatul Natalia Intotero.

Probleme sunt semnalate și în comuna Baia de Criș, dar și în alte localități ale județului.

Conducerea CJ Hunedoara a dispus măsuri de verificare a pagubelor produse și de înlăturare în cel mai scurt timp a efectelor inundațiilor.