Inundațiile de pe Jiu au făcut prăpăd la Aninoasa. Vedeți aici imagini ale dezastrului

Viiturile de pe Jiul de Vest din cursul zilei de vineri, 26 iunie au făcut prăpăd și în orașul Aninoasa. Aici, în special în zona cuprinsă între cele două poduri peste Jiu de la Iscroni apele revărsate au inundat drumuri și poduri, au izolat sute de gospodării iar, pe alocuri, apa a atins și peste 2 metri, nivelul inundațiilor ridicându-se până la acoperișul unor case.

Câteva sute de oameni au fost evacuați din locuințe de pompieri, jandarmi și salvamontiști, după ce apele revărsate ale Jiului i-au surprins în locuințe, de unde nu au putut să iasă. Apele au distrus case și grădini, au inundat locuințe și au avariat autoturisme, iar câteva străzi din Iscroni au fost acoperite de ape. Apele revărsate ale Jiului au ajuns și pe DN 66A, unde circulația a fost îngreunată.

La Aninoasa, potopul a afectat și gospodăriile dar și perimetrele industriale de pe malul Jiului de Vest până la intrarea în Defileul Jiului.

Zeci de familii au rămas fără agoniseala de-o viață, iar oamenii așteaptă acum un sprijin din partea autorităților.

Echipele de intervenție acționează și în prezent pentru eliminarea efectelor inundațiilor, efectuând în același timp pregătirile necesare pentru un al doilea val de inundații, care sunt iminente în următoarele ore, după ce meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente pentru Valea Jiului, iar hidrologii au emis, la rândul lor, un nou cod roșu de inundații pentru localitățile riverane Jiului de Vest.