Primarul municipiului Lupeni este convins că turismul trebuie să devină motorul de dezvoltare al acestei localități

Stațiunea turistică Straja și-a continuat constant ascensiunea, în ultimii ani, devenind deja una dintre cele mai apreciate destinații de schi și vacanță pentru foarte mulți români (și nu numai !), iar acest lucru aduce și un impact pozitiv asupra economiei locale.

Spre exemplu, numai la finalul sezonului turistic de iarnă 2019-2020 (afectat de lipsa zăpezii și întrerupt brusc de pandemia de coronavirus) peste 100.000 de turiști au fost prezenți în stațiune, iar Primăria estimează că aceștia au adus venituri suplimentare de un milion de euro la bugetul local.

Primarul municipiului Lupeni spune că acest trend trebuie să continue, iar Straja trebuie să devină un veritabil motor de dezvoltare locală. În acest scop, primarul Lucian Resmeriță spune că investițiile, publice și private, trebuie să continue pentru ca stațiunea să atingă un nivel de dezvoltare pe măsura potențialului său și pe măsura așteptărilor turiștilor care aleg Straja ca destinație de vacanță. Acesta reamintește și faptul că, în perioada primului său mandat de primar, investițiile publice s-au intensificat în Straja, acestea fiind dublate, din fericire, și de o serie de investiții private care au fost, de asemenea, încurajate și sprijinite de autorități. Grație investițiilor publice realizate de Primăria municipiului Lupeni, în patrimoniul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Schiabil al Primăriei se regăsesc instalațiile aferente sistemului de producere a
zăpezii artificiale, telegondola, telescaunul „Șaua Mutu” – Vârful Straja, mai multe mașini de
tasat zăpada, sistemul de acces  cu cartelă „Skidata” precum și alte echipamente și instalații necesare activităților montane și tot în subordinea Primăriei funcționează și Serviciul Public Salvamont Straja.

Primarul municipiului Lupen, Lucian Resmeriță reamintește faptul că, în fiecare an, administrația locală a făcut investiții în Straja, fie în ceea ce privește domeniul schiabil, fie în ceea ce înseamnă infrastructra din stațiune, fie în organizarea sau susținerea unor evenimente culturale, artistice, sportive sau de divertisment.

”Nu de puține ori, oamenii din oraș ne-au întrebat ce au ei de câștigat de pe urma investițiilor pe care le facem în Straja. Iar răspunsul firesc începe să se vadă de al fiecare sezon turistic la altul. Straja aduce acum, doar în sezonul de iarnă, peste 100.000 de turiști în municipiul Lupeni, iar de ceva vreme, taberele de la Straja și evenimentele  cu caracter național și internațional pe care le găzduiește stațiunea, aduc câteva zeci de mii de oameni în Lupeni și pe timpul verii. Toți acești oameni asigură menținerea stațiunii, ceea ce înseamnă peste 500 de locuri de muncă pentru locuitorii din Lupeni, asigură dezvoltarea micilor afaceri locale și aduc sume considerabile la bugetul local, bani cu care reușim să facem mai repede o serie de investiții publice în oraș. Am spus acest lucru încă din momentul în care am venit la Primărie și cred în continuare că Straja trebuie să devină principalul motor de dezvoltare al comunității, din punct de vedere economic și social. Pentru asta însă e nevoie în continuare de investiții, iar perspectivele pe care ni le oferă programele europene de finanțare nerambursabilă a unor proiecte în acest domeniu ne vor oferi, în mod cert, șansa de a continua dezvoltarea stațiunii Straja și, implicit, șansa de a continua dezvoltarea municipiului Lupeni”spune primarul Lucian Resmeriță.

Tot în acest context se înscriu și  investițiile în modernizarea bazelor sportive din oral, a unor edificii culturale, construirea unui bazin de înot și încă multe alte obiective care vor contribui la dezvoltarea turismului în municipiul Lupeni, dar și la creșterea calității vieții în această frumoasă localitate de pe Valea Jiului.