Despăgubiri între 1000 și 2500 de lei pentru hunedorenii afectați de inundațiile din iunie

Autoritățile hunedorene informează că a început distribuirea ajutoarelor de urgență acordate de Guvernul României pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2020, din județul Hunedoara.

Potrivit informațiilor prezentate de către directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Octavian Băgescu, în județul Hunedoara un număr de 276 de familii din 15 localități vor primi, în total, 348.000 lei. Sumele pentru fiecare familie afectată de inundații sunt cuprinse între 1000 și 2500 lei.

Gradul de afectare a locuinței a fost stabilit pe baza constatărilor Comisiei de evaluare estimativă a pagubelor, constituită prin Ordin al prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Localitățile afectate de inundațiile din luna iunie sunt: Aninoasa, Orăștie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brănișca, Bretea Română, Baru, Boșorod, Beriu, Mărtinești, Sălașu de Sus, Vața de Jos, Călan și Uricani.

În urma unui protocol semnat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Poșta-Română, pentru sumele primite prin mandat poștal, beneficiarii nu vor plăti taxe poștale.