Noua fântână arteziană din Parcul Copiilor, încă un punct de atracție pentru locuitorii municipiului Lupeni

Pentru că una din dorințele locuitorilor din municipiului Lupeni a fost aceea ca, într-unul din frumoasele parcuri din localitate să fie amenajată și o fântână arteziană modernă, atractivă, de genul celor care fac deliciul vizitatorilor (mai ales al celor mici) în centrul Timișoarei, al Sibiului sau al Devei, odată cu finalizarea programului de reabilitare și modernizare a Parcului copiilor de la Bărbăteni, aici va fi dată în folosință și o instalație de acest tip, unicat în Valea Jiului.

Fântâna arteziană a fost inclusă în noua arhitectură peisagistică a acestuia parc, transformat într-unul din cele mai frumoase din județul nostru și este, de pe acum funcțională, spre bucuria copiilor care, încă de la primele probe de verificare a funcționalității acesteia, s-au bucurat de conceptul inedit al acesteia și au făcut slalom printre jeturile de apă care țâșnesc chiar din trotuar. Construcția acestei fântâni arteziene nu a fost însă o întreprindere ușoară pentru edili, așa cum recunoaște primarul Lucian Resmeriță. Ne-am chinuit să găsim aceste duze de dimensiuni foarte mari, pentru că jeturile de apă aruncate de aceasta pot atinge până la 15 metri. Și montarea acesteia a fost o adevărată provocare pentru că toată apa necesară pentru funcționarea acestei fântâni este reciclabilă, iar jeturile de apă care sunt aruncate din asfalt trebuie colectate perfect pentru a fi recircuitate. Totul este automatizat în funcționarea acestei fântâni arteziene, inclusiv jocul de lumini care pune și mai mult în valoare jocul apei, colorând jeturile de apă. După primele probe de funcționare, am constatat că instalația este perfect funcțională, astfel încât în scurt timp vom inaugura acest nou obiectiv pe care am reușit să-l îndeplinim conform sugestiilor primite de la cetățenii municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Fântâna artizanală din Parcul Copiilor de la Bărbăteni este și una economică, pentru că recircuitează cei 3 metri cubi de apă care sunt necesari pentru funcționarea ei, iar datorită stației meteo care este inclusă în sistemul automatizat de comandă, în zilele cu ploaie sau vânt puternic, aceasta se oprește automat.