”Lira cu briliante” aduce tinerii artiști într-un nou festival, la Petroșani

Amânat inițial din cauza pandemiei de coronavirus, Festivalul-concurs ”Lira cu briliante”, eveniment artistic mult așteptat de tinerii pasionați de muzică din toată Valea Jiului și nu numai, își deschide porțile în zilele de 25 și 26 iulie 2020 pentru cea de-a treia ediție.

Organizat de Asociația Culturală ”Lirica” Petroșani condusă de apreciatul profesor Tiberiu Coconeț, recunoscut descoperitor și șlefuitor de talente ale scenei muzicale, Festivalul ”Lira cu briliante” aduce în fața unui competent juriu, format din lector.univ.dr. Tiberiu Coconeț jr., prof. Teodorina Jurca, prof. Lili Lascău, prof. Camelia Cosma Stoiță, prof. Gabriela Coconeț, Andrei Popa, Alexandru Stoica și actorul Mihai Sima, peste 100 de competitori, atât pe secțiunea de interpretare vocală, cât și pe cea de interpretare instrumentală. În plus, organizatorii le oferă participanților la acest eveniment artistic oportunitatea de a-i urmări și aplauda pe invitații speciali ai ediției din acest an, deja cunoscuții și apreciații artiști Tudor Sima, Andrei Popa, Traian Stoiță, Andreea Silochi și Camelia Cosma Stoiță.

Evenimentul este organizat în condiții speciale impuse de regulile care trebuiesc respectate în contextul pandemiei de coronavirus și va fi găzduit în grădina ”La Belle Epoque” din Petroșani, accesul publicului fiind liber, în limita spațiului disponibil.