Din bugetul județului Hunedoara, la Spitalul de Urgență Deva se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici

Administrația județeană continuă investițiile în sănătate! Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici.

În acest moment, pacienții cu probleme cardiace grave care necesită intervenții medicale urgente sunt transportați în alte centre medicale, fapt care implică un risc ridicat de apariții ale unor complicații sau chiar decese. Pentru a veni în ajutorul pacienților, Spitalul Județean de Urgență din Deva a propus amenajarea unei unități de tratament specială în cadrul Secției de Cardiologie.

Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) este un compartiment de terapie intensivă cu o capacitate de 12 paturi, a cărui organizare este necesară pentru funcționarea corespunzătoare a Secției de Cardiologie. Odată cu amenajarea acestui spațiu, va fi dezvoltată și gama de servicii medicale prin organizarea activității de cardiologie intervențională (angiografie și montare stenduri). Prin organizarea acestui compartiment va fi redus riscul de deces al pacienților aflați în stare critică.

Luni, 10 august, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat în ședința extraordinară majorarea sumei necesare amenajării acestui spațiu în urma unei analize din care, în contextul pandemiei de Covid-19, s-a decis efectuarea de lucrări suplimentare pentru siguranța cadrelor medicale și a pacienților. Valoarea totală a investiției, reactualizată ca urmare a lucrărilor suplimentare necesare a se efectua, este de 603.006,70 lei.

Menționăm că secția de cardiologie a fost relocată într-un spațiu în curs de amenajare situat la etajul al II-lea al Ambulatoriului de specialitate, lucrările fiind finanțate prin programul de reparații capitale.