Peste 14 milioane de lei pentru modernizarea altor două școli din Lupeni

Preocupările autorităților publice locale din municipiul Lupeni pentru modernizarea infrastructurii din sistemul educațional sunt certificate din nou, prin semnarea altor două importante contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile, de către primarul localității, prof. Lucian Resmeriță.

”Este vorba despre două unități de învățământ din municipiul Lupeni, pentru care am semnat în data de 25 august 2020 la ADR Vest, organismul care gestionează proiectele pe fonduri europene din Regiunea Vest a României. Astfel, cu fonduri europene, vom implementa un program de reabilitare, modernizare și dotare a Școlii gimnaziale nr. 3 Lupeni și similar, am primit finanțarea pentru un proiect care are în vedere reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale nr. 2 Lupeni. Elevii din Lupeni trebuie să aibă șansa de a învăța în unități școlare moderne, bine dotate, iar a asigura acest lucru reprezintă pentru administrația publică locală din Lupeni un aspect deosebit de important al activității noastre. Și asta nu doar la nivel declarativ, ci așa cum s-a demonstrat și în alte situații de acest fel, dar și acum, odată cu semnarea acestor două noi proiecte europene, la nivelul faptelor”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Potrivit celor două proiecte aprobate la finanțare, pentru Școala gimnazială nr. 3 Lupeni vor fi disponibile fonduri în valoare totală de 10.187.056,71 lei, iar pentru Școala Gimnazială nr.2 Lupeni” în valoare de 3.899.011,98 lei.

”Atragem FONDURI EUROPENE și dezvoltăm sistemul educațional și municipiul Lupeni. Doamne ajută SĂ AVEM cât mai multe REALIZĂRI pentru MUNICIPIUL LUPENI!”, a mai declarat primarul Lucian Resmeriță.