O nouă sesiune de admitere pentru licență și master, la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani va organiza o nouă sesiune de admitere pentru studii de licență și master, pentru ocuparea locurilor care au rămas disponibile după finalizarea sesiunii de admitere din luna iulie 2020.

Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, a doua sesiune de admitere din acest al la Universitatea din Petroșani se va desfășura, tot în sistem on-line, în perioada 7-18 septembrie, însă platforma de înscriere este deja disponibilă pentru cei interesați. ”Absolvenții care au luat deja Bacalureatul în sesiunea din vară, dar și cei îl vor lua în toamnă, precum și cei care poate s-au decis mai târziu că e momentul să urmeze studiile academice de licență sau de master, au la dispoziție încă o serie de locuri la diverse discipline și specializări pe care cele trei Facultăți din cadrul Universității noastre le mai au disponibile, fie pe locurile bugetate de stat, fie pe cele cu taxă.  Platforma de înscriere on-line este activă, aşa că doritorii se pot deja înscrie”, a declarat prof.univ.dr.ing.habil. Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.

Calendarul sesiunii de admitere din septembrie la Universitatea din Petroșani este următorul:

 • 7 – 18 septembrie (până la ora 15) – înscrierea candidaţilor la studiile de licență. Înscrierile au loc online, pe platforma admitere.upet.ro. Candidații care nu dispun de mijloace tehnice se pot prezenta la sediul Facultății dorite, unde se pot înscrie online, beneficiind de suport tehnic, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și a normelor impuse în starea de alertă, în contextul pandemiei SARS-CoV-2, COVID-19 luni – vineri, orele 8.30-15, sâmbăta orele 8.30-12, duminica nu este program cu publicul.
 • 21 septembrie – afişarea rezultatelor (etapa I)
 • 21 – 22 septembrie – depunerea contestaţiilor
 • 22 septembrie – analiza contestaţiilor şi afişarea rezultatelor
 • 21 – 24 septembrie – confirmarea locului ocupat prin concurs:
  – depunerea documentelor originale de către candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget, care doresc să beneficieze de acestea şi care au în dosar copiile documentelor de concurs
  – plata taxei de înmatriculare (30 lei pentru ciclul de studii universitare de licenţă) şi înmatricularea tuturor candidaţilor admişi (candidaţii admişi care nu se înmatriculează în această perioadă sunt declaraţi respinşi)
  – plata a 500 lei din taxa de şcolarizare (numai pentru candidaţii admişi cu taxă)
  – restituirea dosarelor candidaţilor respinşi
 • 25 septembrie – afişarea rezultatelor etapei a II-a a concursului de admitere
 • 26 septembrie – parcurgerea de către candidaţii din „Lista de aşteptare” a etapei „confirmarea locului ocupat prin concurs” și afişarea rezultatelor acestora

Numărul de locuri disponibile, pe discipline și specializări, atât pentru admiterea la studiile de licență, cât și la cele de master, sunt disponibile pe situl oficial al Admiterii (https://www.upet.ro/admitere/). De menționat este faptul că pentru master, la Universitatea din Petroșani mai sunt disponibile doar locuri cu taxă.