Transport gratuit pentru locuitorii din cartierul Ștefan-Lupeni pe perioada derulării investițiilor la modernizarea scărilor de acces

Primăria municipiului Lupeni a demarat un proiect de lucrări care are drept scop reabilitarea și modernizarea scărilor de acces către cartierul Ștefan. Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, această investiție ar urma să fie finalizată în doar câteva săptămâni, dacă evident și vremea va fi prielnică pentru execuția rapidă a lucrărilor.

Pentru că însă pe perioada derulării acestor lucrări, calea de acces în cartierul Ștefan din Lupeni pe aceste scări va fi suspendată, iar calea de acces alternativă, pe drumul care leagă acest cartier istoric de zona centrală a orașului, oamenii au destul de mult de ocolit, la dispoziția emisă de primarul Lucian Resmeriță, municipalitatea din Lupeni va pune la dispoziția locuitorilor din Ștefan transport rutier gratuit spre și dinspre centrul localității.

”Este o facilitate pe care am considerat necesar să o facem pentru cetățenii din cartierul Ștefan, având în vedere că dumnealor nu vor putea utiliza o perioadă de timp scările de acces de pe strada Minei Lupeni către acest cartier, scări care au intrat într-un amplu proiect de modernizare, așa cum le-am promis de altfel, locuitorilor de aici. Pentru că strada principală care urcă în cartierul Ștefan este una destul de anevoioasă, ne-am gândit să punem la dispoziția cetățenilor transport gratuit cu microbuze în cartierul Ștefan pentru perioada în care scările se vor afla în proiectul de reabilitare”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Microbuzul pus la dispoziția cetățenilor din acest cartier istoric al orașului va efectua, zilnic, mai multe curse tur-retur, pe ruta Palatul Cultural Lupeni-Cartier Ștefan. Cursele vor fi efectuate după următorul program orar:

  • Plecarea de la Palatul Cultural Minerul către cartierul Ștefan: 8.50, 10.50, 12.50,15.50 și 18.50;
  • Plecarea din cartierul Ștefan către Palatul Cultural Minerul: 9.10, 11.10, 13.10, 16.10, 19.10;

Primarul municipiului Lupeni spune că și alte lucrări de investiții vizează acest cartier istoric al localității. ”În prezent se lucrează la introducerea noilor rețele de apă și canalizare, după care vom căuta soluții pentru asfaltarea străzilor care deservesc casele din acest cartier. Avem deja alocate fonduri pentru amenajarea și în acest cartier a unui parc, a unui teren de sport și a unui loc de joacă pentru copii, deoarece am pornit de ideea că oamenilor de aici le este destul de greu să se deplaseze în zona centrală a orașului, unde avem mai multe astfel de locuri pentru petrecerea timpului liber și atunci am considerată că trebuie să venim în întâmpinarea dorinței cetățenilor și să realizăm aceste obiective chiar în cartierul Ștefan și asta vom face”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.