Supraodorizare accidentală a gazelor naturale produsă în instalaţia Transgaz de la Vulcan

La dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate miercuri, 2 septembrie 2020 mai multe sesizări din partea consumatorilor din orașul Vulcan privind prezenţa mirosului de gaz.

Odorizarea este o componentă a conceptului de siguranţă aplicat în sectorul gazelor naturale şi este realizată în staţiile speciale ale Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, în cadrul activităţilor sale curente sau la solicitarea distribuitorului. Această măsură de siguranţă presupune introducerea unei cantităţi de etilmercaptan în gazele naturale în scopul sesizării de către populaţie, prin miros, a eventualelor scăpări de gaze din reţelele stradale sau din instalaţiile de utilizare a gazelor naturale.

Delgaz Grid nu a solicitat odorizarea suplimentară a gazelor naturale. Însă, conform informaţiilor prezentate de Biroul de presă al companiei, mirosul puternic de gaz se explică prin supraodorizarea gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

În urma sesizărilor înregistrate Delgaz Grid a suplimentat la 12 numărul echipelor care au fost trimise să intervină pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi pentru a lua măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în condiţii de siguranţă.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al companiei la unul dintre numerele de telefon:  0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă); 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).



« (Știre anterioară)