Natalia Intorero (PSD): NU VĂ JUCAȚI CU VIITORUL TERMOCENTRALEI MINTIA!

Luni, 7 septembrie 2020, Termocentrala Mintia și-a oprit din nou activitatea, pentru a cincea oară în acest an! Fără un program pentru funcţionarea termocentralei Mintia, prin reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care să asigure securitatea energetică a României în vestul ţării, respectiv siguranţa locurilor de muncă, energeticienii din județul Hunedoara atrag atenția guvernanților asupra problemelor cu care se confruntă.


Lipsa cărbunelui, dar și neplata drepturilor restante, sunt principalele motive care i-au scos pe oameni în curtea termocentralei. Cu alte cuvinte, proasta administrare a Complexului Energetic Hunedora, lipsa de viziune, de responsabilitate și amatorismul celor care conduc în prezent unitatea pun în pericol viitorul a sute de familii.
Promisiunile neonorate ale conducerii CEH, ale prefectului și ale reprezentanților actualului Guvern, aroganța premierului Ludovic Orban care refuză sistematic dialogul cu liderii de sindicat, care ocolește problemele energeticienilor, dar care are timp de acțiuni electorale în județ, arată că PNL nu este preocupat de viitorul Termocentralei de la Mintia. Consiliul Județean Hunedoara și-a exprimat disponibilitatea de a prelua în administrare Termocentrala de la Mintia, Guvernul PSD a creat cadrul legal pentru acest lucru, însă PNL a preferat să blocheze orice demers de salvare a unității.
În absenţa unui program de reorganizare, Guvernul PNL riscă închiderea termocentralei, situație în care sunt obligatorii măsurile de protecţie socială pentru toţi salariaţii. Pentru PNL, soarta sutelor de familii care depind de locurile de muncă de la Termocentrala Mintia, viitorul sistemului de distribuție a energiei termice în mii de apartamente ale municipiului Deva, nu sunt importante.
Eșecul guvernării PNL se traduce mai ales prin neputința de a rezolva problemele oamenilor și iresponsabilitatea celor puși în funcții înalte. Rușine, Guvernului PNL care întoarce încă o dată spatele hunedorenilor! Rușine, Ludovic Orban!
Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara