Rezultatele finale ale alegerilor din orașul Petrila

Petrilenii au decis că ”drumul cel bun” propus de primarul Vasile Jurca și echipa PSD Petrila este direcția pe care trebuie să o urmeze în următorii 4 ani administrația locală din această localitate, dar și din județul Hunedoara. De aceea, votul petrilenilor a fost unul categoric, pe toate linii pe, pentru oferta electorală a PSD, care a obținut astfel cel mai bun rezultat politic de la Petrila din ultimii 30 de ani.

Primarul Vasile Jurca (PSD) a fost astfel reconfirmat în funcție, detașat cu 65,07% din opțiunea electoratului prezent la urne, respectiv cu 5555 de voturi. Acesta a fost urmat, la mare distanță, de fostul primar Ilie Păducel (PNL), cu 1617 voturi, corespunzătoare unui procent de 18,94%. Plecat din funcția de viceprimar PSD pentru a candida pentru primar din partea Pro România, Dorin Curtean nu a reușit să acumuleze decât 12,33% din electori, respectiv 1053 de voturi.

Chiar dacă nu a reușit să-și transfere întregul capital electoral și către formațiunea politică pe care o conduce, primarul Vasile Jurca a obținut o majoritate confortabilă în structura viitorului Consiliu local, unde va avea 13 consilieri locali, grație celor 4706 voturi pentru PSD reprezentând 55,91%, acesta fiind cel mai bun scor politic al social-democraților din Petrila de până acum. Din viitorul Consiliu local al orașului Petrila vor mai face parte 3 consilieri locali de la PNL (partid care a obținut 1240 de voturi) și 3 de la Pro-România (partid care a obținut 917 voturi). Celelalte formațiuni politice și candidați independenți înscriși în competiție nu au trecut pragul electoral de 5%, prevăzut de lege, consemnând următoarele rezultate: PMP – 334 voturi, USR – 302 voturi, Gheorghe Boantă (independent) – 248 voturi, ALDE – 189 de voturi, Emanuel Andronache (independent) – 185 voturi și PER – 113 voturi.

PSD a câștigat detașat la Petrila și alegerile privind desemnarea compoziției politice a viitorului Consiliului județean, dar și competiția privind alegerea noului Președinte al CJH. Astfel, Laurențiu Nistor a obținut 60,49% din voturi, respectiv 5164 de voturi, principalul contracandidat al acestuia, Adrian David (PNL) clasându-se la Petrila abia pe locul al treilea, cu un procent de 11,49%, respectiv 981 de voturi. Pe locul al doilea la această categorie de alegeri, petrilenii l-au preferat pe Dacian Ciodaru (Pro România) care a adunat 1057 de voturi, respectiv 12,38%.