Sportivul Alexandru Preda, cetățean de onoare al Vulcanului la 22 de ani

Preda Alexandru Gabriel face parte din galeria puținilor tineri din Valea Jiului care, deși a adunat experiențe prețioase în cariera profesională în afara granițelor țării, a ales să se întoarcă acasă, la Vulcan, pentru a pune umărul la dezvoltarea localității sale natale.
Campion mondial, european și multiplu campion național la TaeKwondo, Alexandru Gabriel Preda a obținut deja și titlul de maestru emerit al sportului. Grație acestor rezultate, la care se adaugă alte multiple calități ale tânărului vulcănean, Consiliul local al municipiului Vulcan a decis, la ultima reuniune a acestuia din legislatura 2016-2020 să-i confere merituosului vulcănean Alexandru Gabriel Preda titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Vulcan”.
”Alexandru Preda are toate meritele pentru acest titlu maxim pe care administrația publică locală îl poate acorda unui cetățean. Este un tânăr pentru care merită să facem tot ceea ce depinde de noi și le mulțumesc colegilor mei care au susținut acest proiect de hotărâre. Felicit familia Preda pentru că au crescut un tânăr pe care te poți baza. O felicit și pe viitoarea lui soție – Bianca, o tânără norocoasă și plină la rândul ei de calități umane despre care vom mai avea ocazia să vorbim, tot în termeni laudativi, în viitorul apropiat”, a declarat Pompiliu Barbu, viceprimarul municipiului Vulcan, inițiator al acestui proiect de hotărâre.
Evident, acesta s-a declarat onorat de distincția primită, pe care o consideră însă o obligație în plus de respect față de comunitatea municipiului Vulcan. ”Țin să mulțumesc domnului Barbu și Consiliului Local pentru aprobarea proiectului de hotărâre prin care mi s-a acordat acest distins premiu. Cred că el reflectă toate eforturile și rezultatele mele, ca sportiv, pe care le-am avut în decursul anilor trecuți. Mulțumesc părinților mei pentru că în acești ani de performanță au fost alături de mine și au făcut sacrificii enorme pentru ca eu să ajung unde am ajuns. Mulțumesc și iubitei mele pentru înțelegerea pe care mi-o oferă și pentru sprijinul moral, dublate bineînțeles de iubirea care mi-o poartă. Nu în ultimul rând, le doresc să mulțumesc oamenilor care au contribuit la educarea mea în toți acești ani, de la profesori la antrenori, atât din țară cât și din afara acesteia”, a declarat Alexandru Preda, cel mai tânăr ”cetățean de onoare” din istoria municipiului Vulcan.