Presa italiană despre petrileanul Alex Borbei: portarul român care l-a vrăjit pe președintele Sticchi Damiani

Transferul sportivului petrilean Alex Borbei, goalkeper-ul de la Poli Timișoara achiziționat de curând de echipa Lecce din Italia, nu a trecut neobservată în presa italiană de profil care vorbește despre portarul român care l-a vrăjit pe președintele Sticchi Damiani de la US Lecce.
”Am vrut mai presus de toate să vorbim despre un tânăr portar român pe care l-am dobândit datorită cunoștințelor lui Pantaleo Corvino și care reprezintă un tânăr cu mare perspectivă”, a spus exact în felul acesta președintele Lecce Saverio Sticchi Damiani la microfoanele Sportitalia, prezentându-l pe Gabriel Alexandru Borbei, extrem apărător născut în 2003 care, potrivit numărului unu din Salento, reprezintă un adevărat succes pe piață. Băiatul, în ciuda vârstei foarte mici, a debutat deja în divizia a doua a României, reușind chiar să mențină golul curat în două ocazii din trei jocuri jucate cu Asu Poli Timișoara. De asemenea, echipa națională a conștientizat talentele sale, atât de mult încât l-au chemat atât pentru jucătorii Under 16, cât și Under 17, încredințându-i cheile obiectivului. Băiatul a intrat de fapt în istoria echipelor de tineret ale României pentru că a marcat un gol din golul său în meciul împotriva Ciprului”, se arată într-u articol publicat de un apreciat cotidian sportiv din Italia.
Înainte de a pleca în Italia, portarul Alex Borbei a făcut câteva declarații și pentru jurnaliștii români, salutând clubul care l-a crescut: „Sincer să fiu, nici nu știu cum au trecut cinci ani. Am rămas cu un sentiment de nostalgie, un ochi care râde și un ochi care plânge. Am avut momente foarte bune cu generația din 2003, dar și cu prima echipă. Cumva îmi pare rău că plec. Voi fi întotdeauna un fan al acestei echipe”, a spus Alex Borbei.
Acum, Borbei a semnat un acord de trei ani cu Giallorossi și la Lecce, mai ales după cuvintele președintelui, toată lumea este curioasă să-l vadă la lucru.