Apa potabilă în stațiunea Straja, proiect în grafic derulat de Apa Serv cu sprijinul Consiliului județean

Lucrările pentru realizarea unei rețele de alimentare cu apă potabilă a stațiunii turistice Straja din municipiul Lupeni, asumate de Apa Serv Valea Jiului cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, au început încă din vara acestui an și se derulează conform graficului stabilit.

Pentru că investiția este realizată cu finanțare din partea Consiliului județean Hunedoara, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a fost prezent marți, 13 octombrie 2020 pe șantierul acestei importante investiții publice din Valea Jiului. Însoțit de directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică și de șeful Departamentului Exploatare al companiei de apă, Florin Donisă, administratorul public al județului Hunedoara s-a deplasat la Straja pentru a verifica stadiul fizic de derulare al investițiilor de aici. ”Am verificat stadiul lucrărilor privind alimentarea cu apă potabilă din stațiunea Straja din Valea Jiului. Vă pot spune că, în acest moment, conform graficului de execuție, se fac probele de etanșeitate a rezervorului de apă pe care Apa Serv l-a construit aici. În urma acestor lucrări, în această iarnă, stațiunea Straja va beneficia de o rezervă de apa potabilă de 500 m³, iar toate unitățile de cazare din stațiune se vor putea racorda la noua rețea de apă potabilă pe care, așa cum am promis, o vom realiza în această importantă stațiune turistică din Valea Jiului. Similar, derulăm tot prin Apa Serv și tot cu fonduri asigurate de Consiliul județean Hunedoara investiții similare pentru realizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă în Pasul Vâlcan”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică explică, la rândul său, că proiectul pe care compania de apă din Valea Jiului îl derulează în prezent pentru asigurarea alimentării cu apă potabilă a stațiunii Straja prevede, de asemenea, și realizarea unei noi reţele de aducţiune în lungime totală de 4,18 kilometri, dar şi a unei reţele de distribuţie a apei în staţiune, în  lungime totală de 1,95 kilometri. De-a lungul reţelei de distribuţie vor fi instalaţi și 16 hidranţi care vor putea fi folosiţi în situaţiile de urgență. ”Construirea acestui rezervor de stocare a apei potabile completează capacitatea de depozitare a apei potabile, care în vechiul rezervor de lângă schitul Straja, era de 130 mc, cu încă 500 de mc, cantitate care asigură alimentarea, în condiții optime, a consumatorilor din stațiune. Noul rezervor va fi dotat și cu o mini-stație de clorinare a apei în sistem complet automatizat, fapt care va face posibilă tratarea apei potabile corespunzător normativelor impuse de legislația în domeniu. În plus, acest proiect prevede și realizarea unor stații de pompare intermediare, necesare în condițiile în care ne propunem să aducem apa potabilă din stația noastră de tratare de la Braia Lupeni, aflată la baza stațiunii”, spune Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.

Valoarea totală a investițiilor pe care Consiliul județean Hunedoara le va face în implementarea acestui proiect realizat de Apa Serv Valea Jiului, este de circa 5 milioane de lei.

Dacă nu vor exista probleme majore în derularea acestui proiect de investiții atunci, potrivit reprezentanților companiei de apă, furnizarea apei potabile către consumatorii din Straja va putea fi realizată până la finele acestui an.