CJH caută soluții pentru extinderea locurilor la terapie intensivă de la Spitalul Județean din Deva

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a avut luni,  26 octombrie o întâlnire cu Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara – Sebastian Mezei, cu managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva – dr. Emil Stoica Mariș și Șefa Laboratorului din cadrul SJU Deva – dr. Mihaela Stoian, întâlnire la care a participat și subprefectul Dorel Bretean.
Potrivit reprezentanților CJH, tema întâlnirii a fost asigurarea tuturor condițiilor pentru ca instituțiile sanitare aflate în subordinea Consiliului județean Hunedoara să fie mobilizate pentru a putea gestiona eficient acest nou val pandemic de coronavirus.
„Așa cum am promis, am început mandatul preocupat de asigurarea tuturor condițiilor pentru ca instituțiile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara să fie mobilizate pentru a putea gestiona eficient acest nou val pandemic de coronavirus. Împreună am analizat posibilitatea extinderii numărului de paturi la secția de Terapie Intensivă, acolo unde se duce cea mai grea luptă cu acest virus nemilos, precum și identificarea soluțiilor pentru ca numărul testelor Covid-19 realizate la SJU Deva să crească. Trecem printr-o perioadă dificilă în care luptăm cu un dușman încă necunoscut care face în fiecare zi victime. De aceea, prevenția, măsurile sanitare, dar și pregătirea sistemului medical sunt obligatorii pentru a trece cu bine, cu toții, peste această pandemie”, a declarat Laurențiu Nistor.