Orașul Hațeg a intrat în scenariul ”Cod Roșu” pentru Covid-19

Primăria orașului Hațeg informează că în ziua de miercuri, 4 noiembrie 2020, localitatea se află la incidența cazurilor de coronavirus de peste 3/1000 de locuitori, fiind consemnat un indice de infectare de 5.33 la mie. Din acest motiv, începând de astăzi, 04.11.2020, pe raza întregii localități a fost declanșat ”scenariul roșu” potrivit căruia locuitorii orașului Hațeg au obligația de a respecta toate măsurile de protecție sanitară prevăzute de lege, așa cum acestea se regăsesc în Hotărârea CJSU nr.57/2020.
Dintre aceste măsuri amintim:
– se instituie obligativitatea de purtare a măștii de protecție, astfel încât aceasta să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
– organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.
– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.
– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
Măsurile sunt valabile pentru următoarele cel puțin 14 zile, după care situația urmează să fie reevaluată.