Recepție finală pentru o investiție privată de 40 de milioane de euro în municipiul Deva

Companiei Warehouses De Pauw Romania a recepționat luni, 9 noiembrie 2020, prima etapă a lucrărilor din cadrul unei investiții totale de 40 de milioane de euro, în județul Hunedoara. Acestea s-au concretizat în amenajarea Centrului logistic WDP Industrial Park Deva, situat în apropierea fabricii Macon din Deva.
În prima etapă a acestui plan de dezvoltare al companiei belgiene la Deva au fost investiți peste 20 de milioane de euro. Anul viitor, în etapa a doua, compania belgiană va investi încă 20 de milioane de euro la Deva. Investiția finală a companiei belgiene în municipiul Deva va fi astfel una în valoare totală de 40 de milioane de euro, devenind cea mai mare investiție privată din municipiul Deva din ultimii 15 ani.
Centrul logistic constând dintr-un ansamblu de hale industriale va fi operat de Carrefour pentru întreaga Transilvanie și va crea 300 de locuri de muncă în municipiul Deva.
La evenimentul de recepție al lucrărilor de către compania belgiană a participat prefectul județului Hunedoara, dar și primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, care s-au declarat încântați de investiția făcută de compania Warehouses De Pauw Romania. ”Le mulțumesc investitorilor belgieni că au ales Deva și totodată mulțumesc firmelor locale care s-au implicat în construcția spațiilor industriale. Împreună am reușit să depășim toate obstacolele care ne-au stat în cale. Și nu au fost puține. Dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă în municipiul Deva sunt pe lista priorităților administrației publice locale”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
„Este foarte important că în județ se construiește și se creează locuri de muncă pentru
hunedoreni, în această perioadă în care economia are de suferit din cauza pandemiei.
Trebuie făcut tot ce se poate pentru a sprijini mediul de afaceri”, a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Din portofoliul de clienți companiei Warehouses De Pauw România fac parte: Metro (Bucureşti), Auchan (Bucureşti), Ursus Breweries (Buzău), Aeronamic Eastern Europe (Sibiu), Pirelli (Slatina), Iron Mountain (Păuleşti), LPP (Bucureşti) și acum Carrefour Deva.