Punct final în lucrările de asfaltare de pe drumul județean din Parâng

Lucrările de asfaltare de pe DJ 709F Petroșani-Parâng, prevăzute pentru acest an, s-au încheiat marți, 11 noiembrie, iar drumul este acum ”la negru” pe toată porțiunea acestuia, de la intersecția cu DN7A de pe Maleia până sus în munte, în zona primelor cabane din satul de vacanță.

După cum am anunțat, în ultimele două zile, drumul a fost închis pe porțiunea cuprinsă între stația de îmbarcare a telescaunului vechi și Hotelul Rusu, unde au fost efectuate lucrări de lărgire și asfaltare, prin turnarea unui nou covor de asfalt și pe acest segment de drum. De asemenea, au fost realizate marcajele longitudinale și s-au făcut și o serie de alte lucrări necesare pentru reabilitarea acestui important drum administrat de Consiliul județean. Prezent la aceste ultime lucrări din acest an de pe acest șantier de investiții al CJH, Costel Avram – administratorul public al județului Hunedoara, s-a declarat mulțumit de ceea ce s-a făcut până acum, dar spune că DJ709F rămâne în atenția instituției județene și pentru anul viitor, an în care trebuie finalizat proiectul de pe tronsonul Hotel Rusu-Parâng, dar și alte lucrări ce vor fi cuprinse în Planul de Investiții pentru 2021.

”Felul în care arată astăzi drumul județean din Parâng demonstrează, fără tăgadă, că promisiunile asumate de PSD nu sunt vorbe-n vânt. Am reușit, în termenul pe care ni l-am propus, nu doar să finalizăm lucrările de turnare a celor două straturi de asfalt pe drumul de la Hotelul Rusu până sus în munte, ci am asfaltat acest drum județean și de la baza telescaunului vechi până la Rusu. Astfel înțeleg să le răspund și celor care, în mod nedrept, spuneau că dacă nu voi câștiga alegerile locale de la Petroșani și voi rămâne în administrația județeană, voi abandona investițițiile CJH de la Petroșani. Mai mult, vă asigur că investițiile în modernizarea DJ 709F vor fi cuprinse și în Planul de Investiții al CJH pentru anul 2021, astfel încât pe acest drum să se circule corespunzător, de la un capăt la altul. Vom face posibil acest lucru, și încă multe altele, pentru că, împreună cu colegii din echipa PSD a județului Hunedoara și alături de Președintele CJH și al PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, avem ca singură preocupare să dezvoltăm Hunedoara. Dar nu doar prin vorbe ori cu ”haștag”, ci după cum se vede, prin fapte concrete !”, a declarat Costel Avram.

Acesta a mai precizat că pentru anul 2021 sunt vizate și modernizări pe alte drumuri județene cu impact în dezvoltarea turismului în județul Hunedoara, inclusiv în regiunea Văii Jiului.