Atenție la călătoria pe drumurile hunedorene din sudul județului, în următoarele două zile

Dispeceratul pentru Drumuri Județene al Consiliului județean Hunedoara informează că, în intervalul 𝟬𝟵 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟳:𝟬𝟬 – 𝟭𝟭 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟱:𝟬𝟬, sudul județului Hunedoara se află sub atenționarea meteorologică de tip 𝐂𝐎𝐃 𝐆𝐀𝐋𝐁𝐄𝐍.
Zone și fenomene vizate: ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari.
Potrivit ANM, în Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.
În acest context, toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă pot fi anunțate, 24 de ore din 24, la numărul de telefon 0737.553.971 al dispeceratului care funcționează la Consiliul Județean Hunedoara. La acest număr răspunde în permanență ofițerul de serviciu care va centraliza sesizările și va transmite operatorilor informațiile necesare pentru a interveni.
Reprezentanții Dispeceratului Drumuri Județene din cadrul CJH roagă participanții la traficul rutier să se asigure înainte de a porni la drum că autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru această perioadă.