Costel Avram a trecut prin ”experiența Covid-19” și avertizează scepticii că virusul există

Cei care-l cunosc îndeaproape pe Costel Avram, ambițiosul om politic hunedorean și implicatul manager în administrarea județului știu că acesta este un om energic, bătăios și care nu se dă bătut nici chiar în fața bolii. Chiar dacă, știindu-se cu multe și diverse probleme în fișa medicală personală, s-a păzit cu conștiinciozitate de riscul infectării cu noul Covid-19, Avram nu a scăpat însă de contaminarea cu acest periculos virus gripal. A luat virusul la început de decembrie, în același timp cu Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara, alături de care, prin prisma activităților profesionale, s-a aflat permanent de la instituirea noii echipe de conducere a instituției județene.

”La început, la fel ca mulți alții care au trecut prin această experiență, am crezut că e vorba doar de o răceală. Aproape excludeam posibilitatea de a fi luat virusul Covid-19 pentru simplul motiv că am respectat cu conștiinciozitate toate măsurile de protecție. Desigur, după ce președintele Laurențiu Nistor a fost testat pozitiv, am luat imediat decizia de a mă izola și eu la domiciliu, având în vedere că am fost aproape zi de zi alături de dumnealui la serviciu și l-am însoțit în deplasările în județ. Câteva zile am reușit să-mi desfășor activitatea aproape normal, prin videoconferințe însă de la o zi la alta m-am simțit tot mai rău, motiv pentru care nu m-am mirat când rezultatul testului Covid pe care l-am făcut a venit ”pozitiv”. Având și o serie de alte afecțiuni cronice, am decis să merg imediat la Spital, la Deva, pentru o evaluare medicală. Decizia s-a dovedit a fi una corectă, pentru că medicii de la Spitalul Județean din Deva au decis să mă pună imediat sub tratament și, mai mult, având în vedere istoricul meu medical, au decis să mă transfere la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara. Perioada pe care o traversez este una dintre cele mai provocatoare din viața mea, asta pentru că afecțiunile de care sufăr au făcut ca lupta mea cu coronavirusul să fie destul de intensă”, explică Avram.

După mai bine de o săptămână de spitalizare și tratament medical de specialitate, Costel Avram se simte acum mult mai bine, iar medicii de la Timișoara au stabilit că perioada de risc în ceea ce privește posibilitatea agravării stării sale de sănătate a trecut, drept pentru care, au decis externarea sa din spital, recomandându-i însă să continue, pentru o perioadă, starea de recuperare la domiciliu. ”Recuperarea mea continuă acasă, dar mă simt mai bine și sper ca în curând să îmi reiau activitatea. Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și vă mărturisesc că mesajele voastre mi-au dat putere și speranță. De la medicii extraordinari, la familie, prieteni, colegi, oameni cu care am vorbit poate o dată în viața mea, toți m-ați încurajat. Mă înclin în fața compasiunii voastre! Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate și liniște”, spune Costel Avram.

Acesta a postat, de altfel, și o fotografie (selfie) pentru a arăta că a reușit să treacă peste această grea cumpănă. Experiența prin care a trecut însă nu a fost, în accepțiunea sa, deloc una ușoară. Dimpotrivă, Avram îi avertizează pe cei care însă sunt sceptici cu privire la existența și efectele nefaste pe care le poate genera acest virus că nu e deloc de glumit cu Covid-19. ”Celor care încă mai cred că acest virus nu există, le transmit că este cât se poate de real, iar lupta nu este deloc ușoară. Aveți grijă de voi, aveți grijă de cei dragi. Vom depăși această perioadă cu siguranță, dar stă în puterea fiecăruia dintre noi să o facem cu multă responsabilitate și compasiune. Bunul Dumnezeu să ne ajute!”, a mai spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

În plus, nefericitul experiment de care a avut parte în această perioadă l-a convins pe Costel Avram că este și momentul să-și revizuiască prioritățile. Asta nu înseamnă, după cum ne-a mărturisit, că va munci mai puțin sau că va lipsi mai mult din peisajul administrației județene ori din viața politică locală, ci că va acorda mult mai multă atenție problemelor sale de sănătate, precum și sistemului medical din județ pe care, inclusiv din poziția publică pe care o are, îl poate sprijini cu și mai multă atenție și responsabilitate.

În ceea ce ne privește, nu doar pentru că este un fidel colaborator și un devotat prieten, îi dorim domnului Costel Avram însănătoșire grabnică și deplină. Urare pe care o îndreptăm și spre domnul Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.