Cum va fi vremea de Anul Nou 2021. Prognoza ANM pentru ultimele zile ale anului

Administrația Națională de Meteorologiea a publicat estimările pentru evoluția vremii în perioada care acoperă sfârșitul anului, dar și primele săptămâni ale Anului Nou.

Vremea de Anul Nou 2021 va aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru finalul de an. După un Crăciun fără zăpadă, nici ultima noapte din 2020 nu va veni cu fulgi de nea. Sunt așteptate însă precipitații care pot fi sub formă de ploi sau lapoviță.

Prognoza meteo ANM pentru Săptămâna 28 decembrie 2020 – 4 ianuarie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru Săptămâna 4-11 ianuarie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru Săptămâna 11-18 ianuarie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluiovmetric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo ANM pentru Săptămâna 18-25 ianuarie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nordvestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.