Petrecerile de Revelion: Ce riscă românii care invită prieteni acasă în noaptea dintre ani

Deși petrecerile în spaţii închise sau deschise, publice și private sunt interzise, polițistul nu are competență în interiorul casei tale, dacă nu vorbim de infracțiuni. Restricţiile nu pot fi aplicate pentru că poliţistul nu are nicio autoritate în casele oamenilor, dar îi poate sancţiona pe cei care dau muzica mai tare.

Poliția nu poate afla dacă fiecare cetățean în parte respectă restricțiile privind organizarea petrecerilor de Revelion, deoarece nu are niciun control în privința locuințelor. Cel mult, persoanele care încalcă legea pot fi amendate doar pentru tulburarea liniștii publice, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vecinii reclamă că muzica este dată la maximum.

Mai mult decât atât, legea nu specifică exact nici care este numărul indicat pentru o reuniune de familie, întreaga prevedere fiind incertă.

Polițiștii spun că am putea vorbi de o „lacună legislativă”, pentru că nu au pârghiile necesare pentru a afla sau nu dacă este respectată această interdicție. De altfel, ei nu au niciun control în locuință, dacă nu este vorba de nicio infracțiune.

Sursa: alephnews.ro