Sanatoriul din Geoagiu are o nouă instalație de oxigen

Anul 2021 începe cu o veste bună pentru pacienții Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

În urmă cu două luni, la inițiativa conducerii instituției, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții „Instalație fluide medicale pentru 80 paturi cu prize oxigen” la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu. Aprobarea acestei documentații a avut loc în contextul adoptării de măsuri imediate pentru garantarea siguranței pacienților afectați de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„Având în vedere specificul Sanatoriului de la Geoagiu, unde sunt tratați pacienți cu afecțiuni respiratorii acute și cronice, am considerat că este absolut necesară asigurarea terapiei cu oxigen la debite conforme. Sănătatea hunedorenilor este permanent în atenția noastră, iar investițiile pe care le facem nu au alt scop decât acela de a asigura servicii medicale la standarde înalte. Mă bucur că investiția a fost finalizată și am încredere că va îmbunătăți condițiile de tratament pentru pacienți. Le mulțumesc consilierilor județeni că au înțeles importanța acestei investiții”, a declarat Laurențiu Nistor, președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Recepția la finalizarea lucrărilor a fost făcută la finalul anului 2020, iar instalația de oxigen este funcțională.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 530 de mii de lei.