Final de semestru și sesiune de examene on line la Universitatea din Petroșani

Studenții Universității din Petroșani revin la cursuri, începând cu data de 11 ianuarie 2020. Semestrul I al anului universitar 2020-2021 continuă astfel cu ultimele trei săptămâni de școală, perioadă în care urmează să fie susținute și colocviile.

Potrivit recomandărilor Ministerului Educației Naționale, conducerea Universității din Petroșani a decis ca aceste activități să se desfășoare în continuare exclusiv în mediul on-line, având în vedere riscurile ridicate pe care, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, le implică în continuare reluarea activităților din învățământ în sistemul clasic. ”Așa cum apreciază specialiștii în domeniul sanitar, pericolul coronavirus încă nu a trecut. Chiar dacă, în acest moment, la nivelul Văii Jiului, statisticile privind cazurile noi de infecții Covid-19 nu sunt alarmante, noi vom respecta recomandările făcute de Ministerul Educației și vom continua activitățile didactice aferente primului semestru al anului universitar tot prin intermediul platformei online. Urmează încă trei săptămâni de cursuri, perioadă în care studenții noștri vor participa, tot online, și la susținerea colocviilor. Din fericire, noi, la Universitatea din Petroșani dispunem de o platformă educațională profesională, prin care putem asigura în mod eficient interacțiunea dintre studenți și cadrele universitare”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Acesta este de părere că și sesiunea de examene, care urmează să aibă loc în perioada cuprinsă între ultima săptămână din luna ianuarie și a doua decadă a lunii februarie, va fi organizată în același mod. ”Deja, majoritatea cadrelor didactice au stabilit data la care studenții vor susține examenele semestriale la fiecare materie, precum și modalitățile în care aceste examene vor fi susținute în mediul online”, spune rectorul Radu Sorin.

Acesta apreciază, de asemenea, că o reluare a activităților didactice în mod clasic ar putea fi posibilă odată cu începerea semestrului al II-lea al acestui an universitar, în luna februarie. ”Desigur, analizăm în mod permanent situația pandemiei în țara noastră și ne dorim și noi, la fel ca toată lumea, să putem relua toate activitățile noastre în stil clasic, cu prezența fizică la cursuri, seminarii și laboratoare a studenților și cadrelor didactice. Din discuțiile pe care le-am avut și în cadrul Consiliului Național al Rectorilor, și în dialogul instituțional cu Ministerul Educației și Ministerul Sănătății dar și din analiza noastră internă, credem că acest lucru ar putea fi posibil odată cu începerea semestrului al doilea, undeva la finalul lunii februarie 2021, evident dacă evoluția pandemiei va permite o astfel de situație. Desigur, ne este tuturor dificil să ne desfășurăm activitatea în aceste condiții, dar sănătatea este pentru noi toți prioritate esențială și trebuie să acționăm ca atare”, a mai precizat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Între timp, și la Universitatea din Petroșani se fac demersuri în ceea ce privește programul de vaccinare. În acest moment, sunt consultate cadrele didactice în ceea ce privește interesul acestora privind acceptarea vaccinării împotriva Covid-19, urmând ca, ulterior, să fie stabilită procedura prin care se va realiza efectiv vaccinarea și perioada de programare a acesteia.