Primele 10 centre de vaccinare anti-Covid 19 se deschid în județul Hunedoara

Începând cu data de 15 ianuarie 2021, potrivit deciziei luate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID 19, începe etapa a doua de vaccinare a populației. În această etapă este inclusă populația la risc, reprezentată de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și de persoanele aflate în evidențele medicale cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
În acest scop, în județul Hunedoara sunt pregătite 10 centre de vaccinare pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare a populației împotriva „COVID-19”, care vor funcționa la Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Brad, Hațeg, Călan, Petrila, Orăștie și Ilia, în spații puse la dispoziție de autoritățile publice locale, conform datelor din tabelul alăturat.
Prefectura județului Hunedoara informează că în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de:
a) Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
b) Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:
– Diabet zaharat
– Obezitate
– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale
– Afecțiuni cardiovasculare
– Afecțiuni renale
– Afecțiuni oncologice
– Afecțiuni pulmonare
– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down
– Afecțiuni hepatice moderate/severe
– Afecțiuni autoimune
– Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.