Ambiția primarului Cristian Merișanu: nici o stradă de pământ în Vulcan până în 2024

Între multiplele sale proiecte pentru dezvoltarea municipiului Vulcan, pentru noul primar al Vulcanului cele care vizează modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale ocupă un loc determinant. La acest capitol, de altfel, primarul Cristian Merișanu are un obiectiv ambițios, anume acela ca până la finalul primului său mandat, în anul 2024, în municipiul Vulcan să nu mai existe nici o stradă neasfaltată.

”Chiar dacă și până în prezent s-au făcut multe investiții în ceea ce privește lucrările de asfaltare, cu precădere în zona centrală a municipiului Vulcan, pentru acest mandat îmi propun să accelerăm ritmul acestui tip de investiții publice, astfel încât la orizontul anului 2024, când se încheie acest mandat al meu, să nu mai avem străzi de pământ în municipiul Vulcan”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta spune că, în acest scop, deja sunt în derulare o serie de proiecte de investiții în reabilitarea și modernizarea străzilor, iar altele se află în etapa de proiectare și identificare a surselor de finanțare. Spre exemplu, după cum informează primarul municipiului Vulcan, odată cu finalizarea lucrărilor de introducere a noilor rețele de apă și canalizare în zona Crividia-Dealul Babii, acest tronson de drum urmează să fie integral asfaltat în cursul acestui an. ”Despre modernizarea acestui drum s-a vorbit foarte mult în ultimii ani și toată lumea este de acord că trebuiau luate măsuri. Sigur că s-a întârziat destul de mult cu acest proiect, dar pe undeva însă, în tot răul este și un bine, pentru că dacă drumul s-ar fi asfaltat mai demult, în 2020 acesta ar fi fost spart de la un capăt la altul, exact pe mijloc, în cadrul proiectului de realizare a rețelelor de apă și canalizare. Așa, acum investițiile celor de la Apa Serv sunt aproape finalizate, noi avem deja finanțarea asigurată pentru asfaltarea acestui drum și, imediat ce vremea va permite lucrări de acest fel, vom face acest lucru, din zona Dealu Babii și până în oraș, la intersecția străzii Teodora Lucaciu cu drumul național. În plus, am vorbit și cu cei de la CFR și am primit asigurări că vor investi și dumnealor în reabilitarea trecerii cu calea ferată, astfel încât circulația rutieră din Vulcan spre Crividia și Dealu Babii să se poată face, încă din acest an, în condiții normale, optime”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

În același timp, au fost întocmite documentațiile și pentru asfaltarea singurei zone din centrul Vulcanului care a rămas nemodernizată, respectiv străzile și parcările din zona Tineretului și Romană, care vor fi ”atacate” în cursul acestui an. De asemenea, sunt deja demarate proiecte pentru asfaltarea străzilor din zona Coloniei de Jos, dar și alte zone din oraș sunt vizate, la rândul lor, de acest tip de investiții.

Pentru a-și realiza însă obiectivul său privind asfaltarea tuturor străzilor publice din municipiul Vulcan, primarul Cristian Merișanu a demarat un proiect prin care, în perioada imediat următoare, vor fi întabulate toate străzile de pământ din Vulcan, astfel încât specialiștii din cadrul Serviciului de Programe-Proiecte să poată realiza studiile necesare în vederea obținerii surselor financiare pentru realizarea acestui ambițios, dar în același timp, absolut necesar, proiect de investiții publice.