Consiliul județean achiziționează din fonduri europene tablete școlare pentru elevii de la cinci școli hunedorene

Consiliul Județean Hunedoara s-a întrunit vineri, 22 ianuarie 2021, în ședință extraordinară, în sistem videoconferință. Consilierii județeni prezenți au dezbătut și aprobat în unanimitate proiectul inițiat de președintele Laurențiu Nistor, care prevede sprijinirea desfășurării în bune condiții a educației online pentru elevii de la cinci unități școlare din județ.

În urma votului acordat, a fost aprobat Acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului “Îmbunătățirea accesului elevilor la învățământul on-line în județul Hunedoara” în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digital competitivă, Acţiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Acordul de parteneriat este încheiat între UAT Județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara, ca LIDER de proiect, și Liceul Teoretic ”Teglas Gabor” Deva, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria Veche, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Rudolf Steiner” Hunedoara, Școala Generală ”Dr. Aurel Vlad” Orăștie, Liceul Tehnologic ”Alexandru Borza” Geoagiu.

Valoarea totală a proiectului este de 2.469.120,49 lei, contribuția proprie a Consiliului Județean Hunedoara fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 49.382,41 lei.

Scopul proiectului este acela de a facilita desfășurarea activităților didactice la distanță pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii lor sau cu ceilalți elevi, în contextul prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. Realizarea proiectului prevede dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației – tablete școlare, alte echipamente/ dispozitive electronice – astfel încât orele de pregătire să se poată desfășura online.

Obiectivul general vizează îmbunătățirea calității învățământului la distanță și dezvoltarea unor tehnologii sub forma de platforme de e-learning, pentru îmbunătățirea calității învățământului și acordarea de șanse egale tuturor elevilor.

În acest scop, obiectivul specific al proiectului prevede alocarea de tablete pentru uz școlar cu acces la internet pe o perioadă de 24 de luni pentru elevii din cele 5 școli partenere, dotarea cu laptopuri și alte echipamente necesare la clasă și sprijinirea profesorilor în desfășurarea activităților didactice.