Cupa ”Pro Parâng” la schi de tură în fața ediției a VIII-a

Competiție sportivă de tradiție de pe agenda Asociației de Schi și Turism Montan ”Pro Parâng” din municipiul Petroșani, Cupa ”Pro Parâng” la schi de tură se va desfășurași anul acesta în masivul Parâng în data de 13 februarie 2021.
Evenimentul competițional, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este organizat pe mai multe categorii de vârstă, respectiv: sub 20ani, 20-45 ani, peste 45 de ani, atât pentru secțiunea destinată femeilor, cât și pentru cea destinată bărbaților.
Președintele Asociației Pro Parâng, Cazimir Radvanski informează că sunt pregătite două trasee de concurs, unul mai dificil, intitulat ELITE, care este destinat pentru competitori mai experimentați și un traseu de dificultate medie, intitulat OPEN, care este destinat pentru începători, chiar debutanți în practicarea schiului de tură. Cele două trasee propuse se pot vedea în imaginile de mai jos:
Înscrierea concurenților pentru ediția din acest an a Cupei ”Pro Parâng” la schi de tură se face în format electronic, pe pagina de internet a Asociației Pro Parâng sau prin e-mail. Important de precizat este că pentru participarea la această competiție, nu se percepe taxă de participare. Înscrierea din timp în formatul electronic este foarte utilă pentru organizatori. Cazimir Radvanski precizează că în situația pandemică în care ne aflăm, numărul de participanți (concurenți și organizatori) este parametrul ce stă la baza întocmirii documentelor legate de organizare. Astfel, evenimentul se va desfășura numai în aer liber cu respectarea distanțării iar în toate etapele de interacțiune cu echipa de organizare (confirmare participare și preluare număr concurs, prezentare traseu și start, festivitatea de premiere) purtarea măștii este obligatorie.
Concursul va avea loc în data de 13 februarie 2021, de la ora 11,00. Organizatorii precizează că începând cu ora 10.00 concurenții sunt așteptați la stația plecare a telescaunului vechi din Parâng pentru confirmarea înscrierii și ridicarea numerelor de concurs.