”Infinitul Brâncuși”, într-o nouă audiție la Teatrul Național Radiofonic

”Infinitul Brâncuși”, piesă de referință a creației dramaturgice a lui Valeriu Butulescu va putea fi ascultată din nou, astăzi, 2 februarie 2021, începând cu ora 19,00 la Teatrul Național Radiofonic, pe frecvența postului național de radio România Cultural. Este vorba despre o înregistrare realizată în anul 2007, în regia artistică a lui Mihai Lungeanu, care a realizat și adaptarea pentru teatrul radiofonic, după scenariul piesei cu același nume a reputatului scriitor și dramaturg din Valea Jiului.
Din distribuția spectacolului de teatru radiofonic fac parte actorii: Ștefan Iordache, Vlad Ivanov, Maria Buză, Mihai Niculescu, Constantin Codrescu, Zoltan Octavian Butuc, Radu Amzulescu, Florin Anton. Regia de studio este semnată de: Milica Creiniceanu, regia muzicală aparține Patriciei Prundea, iar regia tehnică, ing. Luiza Mateescu. Redactor și producător al producției radiofonice este Magda Duțu.
Premiera acestui spectacol a avut loc în urmă cu 14 ani, la ”Teatrul Majestic” din București. Valeriu Butulescu își amintește și astăzi, cu plăcere că, la vremea respectivă, regretatul actor Ştefan Iordache, cel care a interpretat magistral rolul lui Brâncuşi, i-a zis: „Cred că am făcut o treabă bună împreună! Acest spectacol va avea parte de viaţă lungă!”
Iată că premoniţia marelui actor s-a împlinit. Aşadar, cine vrea să-l audă pe Brâncuşi glăsuind prin vocea maestrului Ştefan Iordache, o poate face pe Radio România Cultural, în seara zilei de 2 februarie 2021, de la ora19.00.