Cristian Resmeriță: ”Măsurile actualei guvernări de dreapta riscă să distrugă industria HORECA”

Printre măsurile pe care intenționează să le ia guvernul în vederea reducerii deficitului bugetar, figurează și cea privind renunțarea la acordarea de tichete de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar. Cu toate că reprezentanții autorității guvernamentale dau asigurări că această măsură nu va avea un impact major în sectorul de turism, nu puțini sunt aceia care cred că adoptarea acestei măsuri într-un an în care vine după ce sectorul HORECA a fost cel mai puternic afectat de pandemia de coronavirus, va conduce la falimentarea unui număr foarte mare de agenți economici din acest domeniu.

Printre cei care acreditează o astfel de perspectivă se numără și senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriță. În opinia acestuia, decizia Guvernului de a renunța la acordarea tichetelor de vacanță în acest an este una ale cărei consecințe vor fi catastrofale pentru industria ospitalității. ”Am aflat cu surprindere despre decizia Guvernului PNL-USR PLUS-UDMR, guvern condus de domnul prim-ministru Florin Cîțu, de a elimina voucherele de vacanță, începând cu acest an. Personal, consider că acesta este un pas decisiv pe care actuala guvernare îl face pentru a distruge definitiv domeniul HoReCa, unul deja puternic afectat de efectele negative ale pandemiei”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Parlamentarul social-democrat apreciază însă că și această măsură, alături de alte măsuri similare pe care guvernul Câțu deja le-a adoptat sau pe care se pregătește să le pună în aplicare, nu fac decât să demonstreze încă o dată incapacitatea guvernării de dreapta de a asigura românilor un pachet de măsuri care să ducă la îmbunătățirea calității vieții majorității cetățenilor, dar și la incapacitatea sau lipsa de voință a guvernării de dreapta de a susține antreprenorii români. Din păcate, așa cum constată și Cristian Resmeriță, efectele acestor măsuri se vor resimți mulți ani de-acum înainte.