Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public de la Petrila

Configurația și, mai ales, eficiența iluminatului public stradal din orașul Petrila vor cunoaște investiții semnificative în acest an. Autoritățile locale și-au propus să monteze lămpi moderne, economice, cu telegestiune asigurată dintr-un dispecerat pe toți stâlpii de iluminat public din localitate.

De asemenea, în mai multe zone din localitate, urmează să fie extinsă activitatea de iluminat public, prin montarea de noi stâlpi. În plus, noul sistem de iluminat public din orașul Petrila va reduce considerabil costurile pe care le plătește acum, în fiecare lună, administrația locală pentru achitarea facturilor la energia electrică consumată pentru funcționarea sistemului de iluminat public stradal.

Toate aceste investiții vor fi posibile după ce vor fi realizate investițiile preconizate, prin intermediul unui proiect pe fonduri europene, al cărui contract de finanțare urmează să fie semnat în cel mai scurt timp cu organismul regional de gestionare a fondurilor europene, ADR Vest Timișoara. Acest proiect, va aduce municipalității din Petrila nu mai puțin de 230 de milioane de lei, iar după finalizarea programului de investiții, economiile lunare ale Primăriei cu energia electrică vor scădea cu circa 50-60 de mii de lei.