În județul Hunedoara a început campania de depunere a cererilor pentru subvențiile pe terenurile agricole

În județul Hunedoara, în perioada 1 martie – 15 mai 2021, sunt așteptați să depună cererile peste 17.000 de fermieri. Suprafața totală pentru care vor fi acordate subvenții din partea statului este de 132.000 hectare.

Potrivit directorului executiv al centrului Județean APIA, Topor Veronica, primăriile din județul Hunedoara au primit deja tabelele cu fermierii și suprafețele corespunzătoare fiecăruia, pentru a putea fi eliberate adeverințele necesare depunerii cererii unice. Documentele pot fi transmise online către Centrul județean APIA sau către Centrele locale din Deva, Hunedoara, Brad, Orăștie, Ilia, Petrila și Sântămărie Orlea.

Astfel, Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vine în sprijinul fermierilor care au activitate în sectorul zootehnic și vegetal.

La startul campaniei pentru depunerea Cererii Unice de Plată, a participat luni, 1 martie 2021 și prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a fost prezent la sediul Centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Persoanele interesate pot obține mai multe informații adresându-se specialiștilor din centrele locale  sau accesând: www.apia.org.ro șau www.madr.ro.