Nouă metodă de escrocherie: Românii primesc scrisori în care le sunt promise titluri nobiliare și moșteniri

Unii români au devenit ținta unei noi încercări de înșelătorie – escrocii trimit scrisori în numele Muzeului Național de Istorie prin care le promit un document care să ateste apartenența la o familie nobiliară și să le ofere dreptul de a revendica o moștenire – totul în schimbul unor sume de bani.

Câțiva români au devenit ținta unor noi încercări de înșelătorie, în care escrocii trimit scrisori în numele Muzeului Național de Istorie, prin intermediul cărora le promit un document care atestă apartenența acestora la o familie nobiliară și să le ofere dreptul de a revendica o moștenire, în schimbul unei sume de bani.

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie îi informează pe cetățeni despre această încercare de înșelătorie, astfel încât aceștia să nu devină victimele escrocilor. Escrocii se recomandă ca fiind angajații unei instituții din subordinea muzeului și promit contra unei sume de bani documente care să îi ajute să devină membrii unei familii nobiliare și să aibă dreptul la moșteniri.

„Muzeul Național de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înșelătorie făcută în numele instituției. Ne-a fost semnalată existența unei scrisori cu conținut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei așa-zise instituții subordonate muzeului – Arhivele Naționale ale Nobilimii Românești – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obținerii unor documente care atestă apartenența la o familie nobiliară și dreptul de a revendica o moștenire”, au explicat reprezentanții Muzeului de Istorie, conform Mediafax.

Reprezentanții instituției mai spun că Muzeul Național de Istorie a României nu are nicio legătură cu această persoană, nu are în componență sau în subordine o asemenea entitate și nu încurajează astfel de practici. De aceea, cetățenii care primesc astfel de scrisori sunt îndemnați să se adreseze polițiștilor.

Sursa: digi24.ro