”Micul print” onorează Ziua Mondială a Teatrului la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva

Ziua Mondială a Teatrului va fi sărbătorită la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din municipiul Deva, vineri, 27 martie 2021, de la ora 18:00, printr-un spectacol care aduce pe scena instituției de cultură din Deva piesa ”Micul Prinț”, după Antoine de Saint-Exupery, în regia lui Mihai Lungeanu. Din distribuția spectacolului fac parte: Flavia Pereverezii, Briana Viscan, Alexandru Cinezan, Ioana Savu, Daria Moraru, Flaviu Muntean, Geo Santoro, Lăcrămioara Ioanaș. În spectacol este prezent și apreciatul actor Marcel Iureș, care împrumută vocea sa scriitorului Antoine de Saint-Exupery.

Piesa de teatru este pusă în scenă de trupa de teatru PROSCENIUM a Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva și este închinată, după cum precizează membrii trupei ”copiilor care vor deveni oameni mari și oamenilor mari care au fost cândva copii”.

Trupa de teatru PROSCENIUM a fost înființată prin dezvoltarea cursului educativ-formativ intitulat ”Teatrul ca disciplină de viață”, și prin acest nou proiect artistic își respectă și în acest an datoria morală de a onora ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI printr-un nou spectacol, inspirat de data aceasta din binecunoscuta poveste MICUL PRINȚ, de Antoine de Saint-Exupery. Această a cincea premieră a colectivului de tineri pasionați și talentați, dedicați cercetării artei teatrale, aduce în fața spectatorilor o „poveste” cu un adânc mesaj de înțelepciune și dragoste, de bună comunicare și trăire spirituală, prin care suntem îndemnați să ne păstrăm permanent speranța către o lume mereu perfectibilă.

Intrarea publicului la spectacol se va face pe bază de invitație. Invitațiile se pot procura de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 10:00-15:00. Evenimentul se va desfăşura cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.