Municipiul Vulcan beneficiar de fonduri europene pentru construcția unei creșe pentru copii

Un nou program de investiții, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care în zonele marginalizate urbane (ZUM) urmează să fie refuncționalizate o serie de clădiri publice, care vor fi redate comunității ca obiective de interes public, demarează în perioada imediat următoare. Nu mai puțin de 35 de contractye de finanțare pe acest program au fost semnate în aceste zile de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, suma totală a investițiilor care urmează să fie realizate ridicându-se la peste 300 de milioane de lei.

Din acești bani, 5.910.784,12 lei vor reveni municipalității din Vulcan pentru implementarea unui proiect care vizează deschiderea unei creșe pentru copii, dar și alte investiții conexe. Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că autoritățile locale de la Petroșani așteaptă demararea acestui proiect încă din anul 2018 când au fost depuse la Ministerul Dezvoltării documentațiile necesare pentru accesarea finanțării. ”Pentru municipiul Vulcan vestea că, în sfârșit, s-a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unei creșe pentru copii este una foarte bune. De fapt, în acest fel se materializează un proiect pe care noi l-am depus încă din anul 2018, în cadrul pachetului de proiecte realizat pe Grupul de Acțiune Locală (GAL). Noua creșă pentru copii va funcționa în arealul Școlii gimnaziale nr.6 și ceea ce este important este că acest proiect include nu doar redeschiderea creșei pentru copii din acest cartier, ci și modernizarea unor parcuri de joacă și amenajarea de noi locuri de joacă pentru copii. Ne dorim acum ca etapele de pregătire a documentațiilor pentru realizarea acestui noi obiectiv de investiții în municipiul nostru să meargă cât mai rapid și, în cel mai scurt timp, să ne putem apuca de realizarea investiției, pentru că avem nevoie de o creșă pentru copii în acest cartier al Vulcanului și nu numai. Vestea și mai bună este că, în perioada următoare, multe alte proiecte pe care le-am cuprins în GAL vor începe să fie implementate pe raza municipiului nostru. Motiv pentru care vreau să felicit întreaga echipă de proiecte a Primăriei și echipa GAL Vulcan pentru rezultatele bune pe care le înregistrează, rezultate care se concretizează în derularea unor obiective de interes major pentru comunitatea noastră”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Proiectul pentru amenajarea unei noi creșe pentru copii în municipiul Vulcan este primul de acest fel din regiunea Văii Jiului și singurul finanțat în noul pachet de programe aprobat de Ministerul Dezvoltării