”Stropi de speranță” pentru elevii din Lupeni, într-un proiect marca Lions Club ”Via Regis” Petroșani

Zilele trecute s-a încheiat, la Lupeni, un inedit proiect derulat de elevi și profesori ai Liceului Teoretic ”Mircea Eliade”, în parteneriat cu CJRAE și Lions Club ”Via Regis” Petroșani, evenimentul fiind marcat într-o festivitate cu număr restrâns de participanți care a avut loc în curtea unității de învățământ.

Proiectul, intitulat  ”Stropi de speranță” a avut loc în perioada decembrie 2020 – martie 2021și a avut ca scop, după cum informează Mihaela Cazacu, președintele în exercițiu al Lion Club ”Via Regis” Petroșani, implicarea elevilor pentru realizarea de mesaje suport pentru colegii lor care desfășoară ore în regim online și de încurajare reciprocă pentru depășirea perioadei de pandemie globală. ”Trăim vremuri grele, dar putem trece împreună prin ele devenind mai puternici, cunoscându-ne mai bine și făcând un pas spre visele noastre. Immanuel Kant spunea odinioară că ”cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutățile, trei lucruri: speranța, visul și zâmbetul…” Noi am încercat prin acest frumos proiect să aducem speranța, visul și zâmbetul în sufletele tinerilor din cadrul acestui liceu și le mulțumesc din suflet tuturor celor care s-au implicat”, a declarat ec. Mihaela Cazacu.

Proiectul ”Stropi de speranță” s-a bucurat de atenție în rândul elevilor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” și a avut parte de sprijin și implicare din partea prof. consilier școlar Raluca Filipoiu, a prof. Daniel Ianoși (directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni (care este, de altfel, și membru al  Lions Club Petroșani ”Via Regis”) și a omului de afaceri Nicolae Chirculescu, de la Magazinul 1001 Articole (de asemenea membru Lions Club Petroșani ”Via Regis”).