Acord de Înfrățire între județul Hunedoara și provincia chineză Shaanxi

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, a semnat Acordul de Înfrățire dintre Județul Hunedoara și provincia chineză Shaanxi, în cadrul unei ceremonii organizată online. Concomitent, documentul a fost semnat și de partea chineză prin domnul Zhao Yide, Guvernatorul Provinciei Shaanxi. Documentul oficializează legătura de prietenie mai veche dintre cele două entități, consolidată în timp prin mai multe vizite reciproce.

”Semnarea „Acordului de Înfrățire între județul Hunedoara din România și provincia Shaanxi din Republica Populară Chineză privind stabilirea de relații de prietenie” este încununarea multiplelor demersuri diplomatice începute în anul 2017, demersuri la care m-am alăturat toamna trecută, la începerea mandatului meu de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara”, a declarat domnul  Laurențiu Nistor, la finalul ceremoniei oficiale.  

Parafarea Acordului de Înfrățire deschide calea unei colaborări reciproc-avantajoase în domenii esențiale, precum economia, sănătatea, educația, turismul, cultura, și va facilita atragerea de investiții chineze în județul Hunedoara, care să contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

Provincia Shaanxi se află în nord-vestul Chinei și are o populație de 37 de milioane de locuitori. Regiunea este bogată în combustibili fosili (cărbune, țiței, gaze naturale), are o industrie de înaltă tehnologie dezvoltată și este reședința mai multor universități și institute de cercetare.