Lucrările la cel de-al treilea bloc ANL de la Lupeni au fost reluate. Progresul fizic al investiției este de peste 80%.

Nu peste mult timp, alte 45 de tinere familii din municipiul Lupeni vor avea ocazia să se mute în casă nouă, după ce un nou bloc de locuințe va fi dat în folosință de autoritățile publice locale din această localitate.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că începând de marți, 23 martie 2021 au fost reluate lucrările la blocul ANL de la Bărbăteni. Acestea au fost întrerupte de către antreprenorul ca execută investiția pe perioada iernii, însă progresul fizic al lucrărilor este deja de circa 80%. Practic, tot ceea ce ține de construcția efectivă a clădirii a fost deja realizat, iar odată cu reluarea lucrărilor, muncitorii vor lucra efectiv la amenajări interioare și introducerea utilităților publice.

”Construcţia acestui nou bloc ANL este un obiectiv de importanţă majoră pentru noi şi nu pot decât să mă bucur că lucrările se află în grafic, așa cum am constatat și la inspecția pe care am făcut-o la fața locului, odată cu redeschiderea acestui șantier.Odată cu reluarea lucrărilor, constructorul a trecut la executarea de amenajări interioare, de la compartimentarea spațiilor de locuit la tencuieli și pardoseli și până la realizarea instalațiilor electrice și a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. După cum se poate observa, pe dinafară lucrările sunt deja finalizate. Îmi doresc ca și în ceea ce privește lucrările la interior, acestea să avanseze cât mai repede astfel încât în cursul acestui an să putem pune și acest nou bloc cu locuințe pentru tineri, la dispoziția familiilor aflate în căutarea unei locuințe”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că asigurarea locuinţelor pentru tinerii municipiului Lupeni este una dintre priorităţile administrației pe care o conduce.Avem tineri care desfăşoară activităţi diverse, în industrie, în învăţământ, în sănătate, tineri care-şi întemeiază familii şi cărora trebuie să le oferim o locuinţă, pentru că sunt viitorul comunităţii noastre. Noi, cei din administraţia publică locală suntem deschişi la problemele tinerilor şi mă bucur că vom putea oferi confortul necesar unei vieţi demne de secolul în care trăim și în cel de-al treilea bloc ANL pe care am reușit să-l construim în municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Noul bloc ANL de la Lupeni va avea 45 de unități locative, din care 25 de apartamente cu două camere și alte 20 de garsoniere confort I. Blocul va fi conectat la rețeaua de apă și canalizare și ba beneficia de branșament la rețeaua de alimentare cu energie electrică și cu gaz metan. În plus, dincolo de investițiile în construcția propriu-zisă a acestui bloc, în arealul acestuia vor fi realizate și alte investiții, precum amenajarea unei parcări pentru autoturisme, un trotuar pietonal și un zid de sprijin prevăzut cu rigolă betonată, iar zona verde dimprejur va fi și aceasta refăcută în totalitat