Incredibil, dar minunat ! Coadă la galeria de artă ”Corvin” din Hunedoara

Ceea ce ar putea părea incredibil și anume statul la coadă pentru vizitarea unei expoziții de artă, este ceea ce se întâmplă în aceste zile în municipiul Hunedoara, la Galeria de artă ”Corvin”.

Aici, în data de 27 martie 2021 ar fi trebuit să aibă loc vernisajul unei expoziții emblematice de artă fotografică, însă din cauza evoluției pandemiei de coronavirus în județul Hunedoara, evenimentul a fost amânat. Cu toate acestea, chiar și fără șansa de a beneficia de o prezentare absolut autorizată a lucrărilor expuse în cadrul acestei expoziții din partea prof.univ.dr. Dorel Găină de la Facultatea de Artă din Cluj Napoca, lucrările unei întregi pleiade de artiști fotografi pot fi admirate de public, desigur în condiții speciale impuse de măsurile de combatere a Covid-19. Încă de la deschiderea expoziției, intitulată ”Coburbația”, sute de hunedoreni s-au așezat la coadă pentru a putea vizita această expoziție. Imaginile suprinse de Nicolae Păcurar sunt cât se poate de sugestive, iar ele nu fac altceva decât să confirme, încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mare este nevoia și setea de cultură a oamenilor, după un an greu în care creatorii și consumatorii de artă au fost ”izolați” de interacțiunea firească de pe tărâmul artelor.

Interesul hunedorenilor pentru expoziția de artă fotografică ”Conurbația”, care este expusă timp de o lună pe simezele Galeriei de Artă ”Corvin” din Hunedoara și, parțial, la Castelul Corvinilor, este și el unul firesc, având în vedere calitatea excepțională a celor peste 100 de lucrări prezentate aici de artiști români remarcabili, cei mai mulți fiind și membri ai Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni, precum: Alexandru Rădulescu, Alice Butușină, Adi Chira, Andrei Budescu, Camelia Moritz, Corina Nicola, Cristiana-Elena Capotă, Dan Tămaș, Diana Drăgan Chirilă, Dorel Ștefan Găină, Horațiu Cristea, Eugen Moritz, Eugen Savinescu, Feleki Karoly, Havadi-Nagy David-Istvan, Irina Dora Măgurean Dumitrașcu, Kallo Angela, Laura Ghinea, Loredana Butuza, Mira Marincaș, Oana Pop, Oana-Veronica Pop, Somogyi Robert, Ștefan Bădulescu, Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Francisc Nemeth, Marius Isfan, Edvina Kasler, Nicolae Oprea, Vasile Sârb, Horia Preja, Ioan Todor, Iulian Solda, Daniel I. Iancu, Adrian Stopincean, Cătălin Mătăsaru, Gabriel Hordea, Simion Octavian, Ovidiu Rațiu, Gabriel Pădurean, Cristian Resiga, Cristian Rus, Alexandru Cozma, Călin Corpaciu, Traian Urieș, Mihai Panaitescu, Radu Muntean, Marius Țăruși, Dan Bera, Mădălin Maier, Daniel Bocșe, Constantin Pilu Găină, Cosmin Găină, Sorin Vasile, Gelu Podea, Ioan Hălălaie, Sergiu Țenț, Flavian Săvescu, Bogdan Negoiță, Ovidiu Muntean, Marius Olariu, Andreea Poenar, Kalman Szthrszky, Horia Tranc, Flavius Cazan, Romică Bîrsan, Marius Peptan.

Expoziția de artă fotografică poate fi vizitată, în continuare, gratuit, la galeria de artă ”Corvin” din municipiul Hunedoara. Doritorii trebuie să se înarmeze însă cu răbdare, pentru că accesul simultan în sala de expoziție este limitat la un număr minim de persoane permis de autorități, astfel încât coada la galeria de artă va mai fi încă multe zile de acum înainte o incredibilă, dar minunată realitate a vremurilor pe care le trăim. Dar, dincolo de acest inconvenient, bucuria de a vedea o seamă de lucrări fotografice de mare artă merită acest mic sacrificiu.