Îți dorești un pătuț la un preț avantajos pentru bebelușul tău în care să doarmă liniștit? Iată cum trebuie să îl alegi !

Primele luni din viața unui bebeluș pot fi destul de stresante pentru părinți, iar odată ce încep să apară primii dințișori de lapte, cei mici nu mai au un somn liniștit. De aceea, există pe piață câteva modele de pătuțuri pentru copii, cu diferite îmbunătățiri, care reușesc să îi ofere lui bebe confortul necesar pentru un somn liniștit. Pentru că este destul de obositor să cauți pe toate site-urile un produs care să te mulțumească, mai ales dacă nu știi exact ce îți dorești, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu cele mai bune sfaturi !

Iată ce trebuie să iei în calcul atunci când alegi pătuțul lui bebe!

  1. Structura și construcția

În funcție de nevoile tale, poți opta pentru un pătuț din lemn masiv, cu un grătar de susținere rezistent. Acestea sunt foarte stabile, dar destul de greu de mutat dintr-un loc în altul. Dacă ai o locuință mică, precum o garsonieră sau un apartament cu două camere și nu dispui de suficient spațiu, ai nevoie de un pătuț pliabil, dar rezistent. În cazul în care ești gata să faci o alegere, intra pe site și descoperă o gama foarte largă de modele, din materiale rezistente, precum oțelul și echipate cu sisteme împotriva plierii accidentale. În acest fel, vei știi că cel mic este în perfectă siguranță. Mai mult, acestea au roți pentru o manevrare ușoara și le poți lua în concedii, fiind ușor de transportat.

2. Multifuncționalitatea

Nimic nu sună mai bine decât un pătuț multifuncțional, nu? Ei bine, aceste modele sunt din ce în ce mai căutate de majoritatea părinților, datorită dotărilor pe care le au. Dacă îți dorești un produs care să îți facă viața mai ușoară, orientează-te către pătuțurile cu 2-3 poziții reglabile pe înălțime, laterale detașabile, sertare incluse și măsuță de înfășare. De asemenea, pe site-ul babyneeds.ro găsești laterale cu manșon din silicon care protejează dinții copilului și îi aduce alinare. Mai mult, se pot transforma ușor și rapid în paturi pentru juniori, iar mai apoi într-o canapea perfectă pentru mobilierul din cameră. Astfel, nu va mai trebui să îți faci griji că cel mic va crește, iar tu trebuie să îi înlocuiești pătuțul.

3. Salteaua pentru pătuț

După ce ai stabilit modelul pătuțului potrivit nevoilor bebelușului tău, trebuie să alegi salteaua perfectă, pentru că este un factor important în ceea ce privește un somn linistit. Optează pentru un model din fibră de cocos, deoarece permite ca pielea celui mic să respire și nu supraîncălzește. De asemenea, trebuie să te orientezi către o saltea antialergica și non-toxică, cu o construcție fermă, care nu se încarcă electrostatic, nu reține praful și care să garanteze o poziție corectă în timpul somnului.

Așadar, dacă îți dorești să achiziționezi un pătuț cu adevărat multifuncțional, dar la un preț convenabil, ia in considerare sfaturile de mai sus și vei observa imediat o îmbunătățire în somnul celui mic.

Sursa foto: Shutterstock.com