Treceri de pietoni marcate vizibil în municipiul Vulcan, pentru creșterea siguranței circulației

Siguranța cetățenilor este un atribut pentru care autoritățile locale din municipiul Vulcan acționează fără rezerve. În acest context se înscriu și acțiunile derulate în aceste zile de către administrația publică locală condusă de Cristian Merișanu.

La inițiativa acestuia, toate zonele în care sunt instituite treceri de pietoni pe drumurile publice din municipiul Vulcan, acestea vor fi semnalizate nu doar cu semne de circulație conforme și cu marcaje longitudinale de tip ”zebră”, ci acestea vor fi de pe acum și mai vizibile, odată cu încadrarea liniilor albe într-un chenar roșu, așa cum se întâmplă și în marile orașe ale țării.

”Odată cu finalizarea lucrărilor de reparații la drumurile publice de pe raza municipiului Vulcan, am trecut acum la un program de refacere a semnalizărilor rutiere trasate pe carosabil. Toate drumurile publice din oraș vor fi semnalizate corespunzător, iar acolo unde avem treceri de pietoni am decis să le punem și mai mult în evidență prin marcarea lor cu ”zebră” albă pe fundal roșu, așa cum se întâmplă și în alte zone ale țării. Ne dorim ca, în condițiile în care avem la Vulcan drumuri bune și semnalizare corespunzătoare, șoferii să respecte regulile de circulație astfel încât pe raza municipiului Vulcan să nu mai avem accidentele rutiere cu mașini și pietoni. Am început aceste marcaje pe Bulevardul Mihai Viteazu, dar vom continua cu toate marcajele pe străzile din localitate. Ne facem treaba, schimbam imaginea Vulcanului”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Tot la Vulcan, în vederea creșterii siguranței circulației în zonele prevăzute cu treceri de pietoni, au fost montate de ani buni și semafoare, pe străzile Nicolae Titulescu și Traian, în zonele de traversare a acestor străzi spre unitățile de învățământ, iar pe strada Traian, în fața Școlii gimnaziale nr. 6 a fost aplicată, ca metodă experimentală de prevenție a accidentelor de circulație, măsura supraînălțării carosabilului, astfel încât acestea impun șoferilor reducerea vitezei și creșterea atenției în zona trecerilor de pietoni.