Primăria Lupeni invită cetățenii la consultarea publică a noii variante a Strategiei pentru dezvoltarea Văii Jiului

Consultantul PricewaterhouseCoopers angajat de Uniunea Europeană pentru întocmirea Strategiei de dezvoltare economică, socială și de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2021-2030 a finalizat elaborarea unei versiuni avansate a documentului. Aceasta a fost lansată, din această săptămână, în dezbatere publică astfel încât cei interesați să poată aduce observații, corecții și sugestii pe baza documentului realizat de consultanți.

Potrivi primarului municipiului Lupeni, cetățenii din această localitate pot consulta atât noua variantă a ”Strategiei de dezvoltare economică, socială și de mediu a Văii Jiului”, cât și draftul Planului de Acțiune aferent acesteia, ambele documente fiind postate pe pagina oficială de Internet a Primăriei municipiului Lupeni.

”După cum se știe, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este beneficiarul proiectului prin care experții de la PricewaterhouseCoopers au fost angajați să realizeze strategia în baza căreia comunitățile locale din Valea Jiului vor putea atrage fonduri în cadrul Programului pentru Tranziție Justă destinat zonelor carbonifere aflate pe program de închidere a activităților din industria extractivă, dar și în cadrul proiectului guvernamental ITI (Investiții Teritoriale Integrate) din care, din anul 2020, face parte și Valea Jiului. O nouă variantă a acestei strategii a fost elaborată și, potrivit angajamentelor europene, aceasta a fost lansată în consultare și dezbatere publică, astfel încât cetățenii să poate fi parte activă în elaborarea variantei finale a acestui important document strategic, atât pentru municipiul Lupeni, cât și pentru întreaga Vale a Jiului”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta încurajează cetățenii să parcurgă acest document și să-și expună punctele de vedere, utilizând datele de contact ale consultantului de specialitate, ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene sau ale administrației publice locale.