Ing. Gheorghe Ile, energicul primar și înflăcăratul patriot, a intrat în galeria eternă a istoriei Văii Jiului

Comunitatea din Valea Jiului este de astăzi mai săracă cu încă un om care i-a dedicat mare parte din viața sa: ing. GHEORGHE ILE !

Destoinic și neobosit primar al municipiului Vulcan, timp de 16 ani (din 2004 până în 2020), energic și priceput inginer în domeniul minier, patriot înflăcărat al României, camarad de nădejde, Gheorghe Ile lasă în urmă nu doar o imensă tristețe în rândul tuturor celor care l-au cunoscut, ci și un imens loc gol în viața comunității din întreaga Vale a Jiului. Pentru că, în ultimii mai bine de 20 de ani, o bună parte din evoluția acestei zone poartă și amprenta muncii sale. Gheorghe Ile a fost un om pentru care cultul muncii s-a manifestat prin aceeași atitudine și exemplu personal, așa cum cultul eroilor i-a fost călăuză și pavăză în toate acțiunile sale. Dezvoltarea municipiului Vulcan la nivelul atins în prezent este, fără nici un dubiu, rezultat al muncii sale de coordonator al administrației publice locale și de lider politic. Iar cele mai importante proiecte realizate la Vulcan, care au schimbat din temelie viața multor oameni, poartă amprenta activității sale. Chiar și după retragerea sa din viața publică, în toamna anului 2020, multe din proiectele de dezvoltare ale Vulcanului și ale Văii Jiului, care se vor materializa în perioada următoare, poartă încă semnătura sa.

Dincolo de activitatea sa profesională, Gheorghe Ile a fost unul dintre cei mai mari patrioți ai României de astăzi. Iar asta nu doar datorită onorantei sale calități de președinte al Asociației Naționale ”Cultul Eroilor-Regina Maria”, ci datorită acțiunilor sale menite să pună în adevărata lumină istoria glorioasă a României.

În tot acest timp, în care mare parte a vieții sale a fost dedicată comunității, Gheorghe Ile a rămas același om devotat familiei sale, precum și familiei extinse a numeroșilor săi prieteni. Cu toții se despart acum, cu tristețe, onorând memoria celui care a fost un adevărat cetățean de onoare al Văii Jiului: ing.cpt.(r) Gheorghe Ile.

Rămas bun, Domnule Gheorghe Ile !
Dumnezeu să-i călăuzească sufletul în Împărăția Sa !
Condoleanțe familiei îndoliate !