Miruna Mălăuță, în fața ultimului examen de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Reprezentanta secției de arte marțiale a CSM Jiul Petroșani, Miruna Mălăuță se întoarce de la Campionatele Europene de Karate WKF pentru seniori, eveniment competițional care s-a desfășurat în perioada 21-23 mai 2021 la Porec, în Croația, cu rezultate absolut remarcabile, care-i asigură prezența în calificările pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo dar și calificarea în lotul național care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Karate din noiembrie 2021.

În concursul european desfășurat în Croația, Miruna Mălăuță a participat la categoria seniori -61 kg și, în urma unei prestații excelente, a reușit să ajungă până în finala grilei – turul 4. ”Consider ca am avut un parcurs bun, direct proporțional cu efortul constant depus, reușind astfel să ajung până în finala grilei-turul 4. Am fost aproape de intrarea în repasaj, sportiva din Slovacia pierzând în ultimele secunde în semifinală. Mă întorc acasă hotărâtă și determinată pentru a mă antrena la cote maxime în contextul Turneului Final de Calificare la Jocurile Olimpice, care va avea loc la Paris”, a declarat Miruna Mălăuță.

Președintele CSM Jiul Petroșani, Radu Polifronie (antrenorul sportivei din Valea Jiului) se declară, la rândul său optimist în legătură cu șansele Mirunei Mălăuță de a se califica la Jocurile Olimpice, încurajat de performanțele obținute de aceasta la Campionatele Europene de Karate WKF din Croația. ”Miruna a făcut un joc excelent la Porec. De exemplu, a trecut de o sportivă din Letonia în turul 2, cu 6-1. În turul 3 a trecut de o sportivă din Danemarca, la decizia arbitrilor, iar în turul 4, care a fost finala grilei a fost întrecută de o sportivă din Slovacia. Ceea ce am realizat noi aici, la această competiție europeană, ne dă șansa să mergem mai departe la turneul final de calificare pentru Jocurile Olimpice, turneu care va avea loc la Paris. Acolo, vom avea oarecum un avantaj, în sensul că sportive deja calificate pentru Jocurile Olimpice nu vor mai participa la acest turneu și sper că vom avea și noi șansa de a face parte din rândul acestora. Nu spun că ne vom califica sigur la Olimpiadă, dar este deja cert că prin Miruna Mălăuță, suntem deja în topul celor mai buni sportivi de karate din lume”, a declarat Radu Polifronie.