Campanie de conștientizare asupra colectării selective în școlile din municipiul Lupeni

Primăria municipiului Lupeni și compania Supercom, care asigură colectarea deșeurilor pe raza acestei localități își continuă campania de conștientizare asupra importanței colectării selective a deșeurilor. Pentru că, potrivit studiilor realizate în acest scop, s-a constatat că în rândul copiilor există o receptivitate maximă pe acest subiect, iar mai mult, aceștia sunt un factor determinant în transmiterea informațiilor privind colectarea selectivă a deșeurilor, în rândul adulților, zilele trecute, la nivelul școlilor din municipiul Lupeni a fost derulată o nouă campanie de informare a elevilor cu privire la colectarea corectă a deșeurilor.

Dincolo de explicațiile oferite de reprezentanții companiei Supercom cu privire la utilizarea corectă a sacilor colorați, respectiv a recipienților speciali, au fost efectuate și o serie ce exerciții practice, în care participanții au ecologizat zona adiacentă școlii și au fost invitați să depună deșeurile reciclabile în recipienții corespunzători. În plus, acestora le-a fost prelucrat și un material informativ cu privire la colectarea separată a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Acestei acțiuni i-au subscris și de această dată, cu maxim interes, voluntarii de la Centrul EGAL al Subfilialei de Cruce Roșie din municipiul Lupeni care sunt convinși că prin exemplul lor personal și prin acțiunile de ecologizare desfășurate în oraș, vor determina o schimbare de atitudine în rândul cetățenilor, astfel încât în cel mai scurt timp posibil, pe străzile și în parcurile din oraș să nu mai fie aruncate la voia întâmplării, ambalaje de hârtii, sticle sau PET-uri.

Acțiunea desfășurată zilele trecute la Lupeni, face parte din campania de informare derulată de Supercom SA în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță este ferm convins că prin astfel de acțiuni care-i au în centrul atenției pe tinerii din oraș, calitatea serviciului de salubritate pe raza localității va fi în continuă creștere. ”Toate strădaniile noastre de a face din municipiul Lupeni un oraș curat, un oraș frumos, un oraș fără gunoaie pe străzi, în parcuri sau între blocuri, nu poate avea șanse de reușită decât dacă-i avem ca aliați în aceste demersuri pe toți cetățenii din municipiul Lupeni. De aceea, acțiunile de informare și educare a populației cu privire la importanța și beneficiile colectării selective a deșeurilor, sunt necesare și binevenite. Împreună cu operatorul local de salubritate, vom continua aceste campanii și le mulțumesc, în primul rând copiilor de la școlile din orașul nostru, pentru interesul lor față de acest tip de activități și pentru felul în care sunt un exemplu pentru întreaga comunitate în tot ceea ce înseamnă păstrarea curățeniei pe domeniul public, colectarea și depunerea corespunzătoare a deșeurilor reciclabile, menajere, voluminoase și periculoase la punctele gospodărești din municipiul Lupeni. Împreună vom reuși să facem din municipiul Lupeni un oraș curat, un oraș frumos !”, arată Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.